Čo je funkcia datediff v SQL?
Čo je funkcia datediff v SQL?

Video: Čo je funkcia datediff v SQL?

Video: Čo je funkcia datediff v SQL?
Video: SQL Server DATETIME, DATE and TIME data types | Manipulating Dates, times and Strings | SQL basics 2024, Septembra
Anonim

The DATEDIFF () funkciu vráti hodnotu celého čísla označujúcu rozdiel medzi počiatočným_dátumom a koncovým_dátumom, pričom jednotka je špecifikovaná v časti dátumu. The DATEDIFF () funkciu vráti chybu, ak je výsledok mimo rozsahu pre celé číslo (-2, 147, 483, 648 až +2, 147, 483, 647).

Čo teda datediff robí v SQL?

In SQL Server, môžete použiť T- SQL DATEDIFF () funkcia na vrátenie rozdielu medzi dvoma dátumami/časmi. Funguje na akomkoľvek výraze, ktorý možno rozložiť na hodnotu času, dátumu, smalldatetime, datetime, datetime2 alebo datetimeoffset.

Okrem vyššie uvedeného, ako nájdem rozdiel medzi dvoma dátumami v dotaze SQL? Na výpočet rozdiel medzi dvoma dátumami v rovnaký stĺpec, použijeme stĺpec createdDate z registračnú tabuľku a použite DATEDIFF funkciu v tomto stĺpci. Komu Nájsť a rozdiel medzi dvoma dátumami v rovnaký stĺpec, potrebujeme dva dátumy z toho istého stĺpca.

Ak vezmete do úvahy toto, ako používate funkciu datediff?

Ak chcete vypočítať počet dní medzi dátumom1 a dátumom2, môžete použitie buď Deň v roku ("y") alebo Deň ("d"). Keď je interval dňom v týždni ("w"), DateDiff vráti počet týždňov medzi týmito dvoma dátumami. Ak dátum 1 pripadne na pondelok, DateDiff počíta počet pondelkov do dátumu2. Počíta dátum2, ale nie dátum1.

Čo je to dátumový prístup?

Spoločnosť Microsoft Prístup DateDiff funkcia vráti rozdiel medzi dvoma hodnotami dátumu na základe zadaného intervalu.

Odporúča: