Čo sú webové služby JAX RPC?
Čo sú webové služby JAX RPC?

Video: Čo sú webové služby JAX RPC?

Video: Čo sú webové služby JAX RPC?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Apríl
Anonim

JAX - RPC znamená Java API pre XML-based RPC . Je to API pre budovanie Webové služby a klienti, ktorí používali vzdialené volania procedúr ( RPC ) a XML. Na strane servera vývojár špecifikuje vzdialené procedúry definovaním metód v rozhraní napísanom v programovacom jazyku Java.

Okrem toho, čo je RPC vo webových službách?

Reklamy. RPC znamená Remote Procedure Call. Ako naznačuje jeho názov, ide o mechanizmus na volanie procedúry alebo funkcie dostupnej na vzdialenom počítači. RPC je oveľa staršia technológia ako Web . efektívne, RPC poskytuje vývojárom mechanizmus na definovanie rozhraní, ktoré možno volať cez sieť.

Podobne, čo je RPC v jazyku Java? Diaľkové volanie procedúry ( RPC ) je medziprocesová komunikácia, ktorá umožňuje volanie funkcie v inom procese v lokálnom alebo vzdialenom počítači. Vzdialené vyvolanie metódy (RMI) je API, ktoré implementuje RPC v jazyku Java s podporou objektovo orientovaných paradigiem.

Aký je teda rozdiel medzi webovými službami JAX RPC a JAX WS?

Jeden z hlavných rozdiel medzi JAX - RPC a JAX - WS je programovací model. A JAX - WS založené služby používa anotácie (napríklad @WebService) na deklarovanie koncových bodov webových služieb. s JAX - WS , môžete mať webovú službu nasadenú na aplikačnom serveri kompatibilnom s Java EE bez jediného deskriptora nasadenia.

Čo sú webové služby v jazyku Java?

A webová služba je akýkoľvek softvér, ktorý sa sprístupňuje cez internet a používa štandardizovaný systém správ XML. Keďže všetka komunikácia prebieha v XML, webové služby nie sú viazané na žiadny operačný systém alebo programovací jazyk Java môže hovoriť s Perlom; Aplikácie Windows môžu komunikovať s aplikáciami Unix.

Odporúča: