Čo znamená pole v PHP?
Čo znamená pole v PHP?

Video: Čo znamená pole v PHP?

Video: Čo znamená pole v PHP?
Video: 24. PHP 2023 - Asociativní pole v PHP 2024, Smieť
Anonim

An pole je dátová štruktúra, ktorá ukladá jeden alebo viac podobných typov hodnôt v jednej hodnote. Napríklad, ak chcete uložiť 100 čísel, potom namiesto definovania 100 premenných je ľahké definovať pole s dĺžkou 100. Asociatívne pole − An pole s reťazcami ako indexom.

Podobne, čo je pole a jeho typy v PHP?

V PHP sú v zásade tri typy polí: Indexované alebo Numerické polia: Pole s číslicou index kde sú hodnoty uložené lineárne. Asociatívne polia : Pole s reťazcom index kde namiesto lineárneho ukladania môže byť každej hodnote priradený špecifický kľúč.

Tiež, čo je pole a jeho typy? An pole je súbor jednej alebo viacerých hodnôt toho istého typu . Každá hodnota sa nazýva prvok pole . Prvky z pole zdieľajú rovnaký názov premennej, ale každý prvok má jeho vlastné jedinečné indexové číslo (známe aj ako dolný index). An pole môže byť z akéhokoľvek typu , Napríklad: int, float, char atď.

Tiež som sa spýtal, ako môžem použiť pole v PHP?

Je ľahké vytvoriť pole v rámci a PHP skript. Ak chcete vytvoriť pole , používate pole () konštrukcia: $myArray = pole (hodnoty); Ak chcete vytvoriť indexované pole , stačí uviesť pole hodnoty v zátvorkách oddelené čiarkami.

Čo je to asociatívne pole v PHP s príkladom?

Asociatívne polia v PHP. Na uloženie kľúča sa používajú asociatívne polia hodnotu párov. Napríklad na ukladanie známok z rôznych predmetov študenta do poľa by numericky indexované pole nebolo tou najlepšou voľbou.

Odporúča: