Obsah:

Ako vyprázdnim vyrovnávaciu pamäť na serveri SQL Server?
Ako vyprázdnim vyrovnávaciu pamäť na serveri SQL Server?

Video: Ako vyprázdnim vyrovnávaciu pamäť na serveri SQL Server?

Video: Ako vyprázdnim vyrovnávaciu pamäť na serveri SQL Server?
Video: How to Clear SQL Server Transaction Log to Regain Space 2024, Apríl
Anonim

Použite DBCC DROPCLEANBUFFERS na testovanie dopytov s prechladnutím vyrovnávacia pamäť bez vypnutia a reštartovania server . K poklesu čisté nárazníky z buffer pool , najprv použite CHECKPOINT na vytvorenie prechladnutia vyrovnávacia pamäť . To prinúti všetky nečisté stránky pre aktuálnu databázu zapísať na disk a vyčistí nárazníky.

Okrem toho, čo je vyrovnávacia pamäť na serveri SQL Server?

An Vyrovnávacia pamäť servera SQL Server bazén, nazývaný aj an Vyrovnávacia pamäť servera SQL Server , je miesto v systémovej pamäti, ktoré sa používa na ukladanie do vyrovnávacej pamäte tabuľkové a indexové dátové stránky pri ich úprave alebo čítaní z disku. Primárnym účelom SQL buffer pool je znížiť I/O databázového súboru a zlepšiť čas odozvy pri získavaní údajov.

Okrem toho, čo je DBCC Freeproccache? Odstráni všetky prvky z vyrovnávacej pamäte plánu, odstráni konkrétny plán z vyrovnávacej pamäte plánu zadaním popisovača plánu alebo popisovača SQL alebo odstráni všetky položky vyrovnávacej pamäte spojené so zadanou oblasťou prostriedkov. DBCC FREEPROCCACHE nevymaže štatistiku vykonávania pre natívne zostavené uložené procedúry.

Ako týmto spôsobom vyčistím svoju databázu SQL?

Ak chcete použiť funkciu vyčistenia databázy, postupujte takto:

  1. V strome projektu kliknite pravým tlačidlom myši na dátový sklad, kliknite na Rozšírené a kliknite na SQL Database Cleanup Wizard.
  2. V okne SQL Database Cleanup je uvedený obsah databázy.
  3. Rozbaľte Objekty projektu a zobrazte zoznam ID objektov v projekte.

Ako obnovím lokálnu vyrovnávaciu pamäť IntelliSense v SQL Server Management Studio?

Táto metóda vám pomôže pri riešení problémov IntelliSense v SQL Server Management Studio . Otvoriť nové okno dotazu -> Prejsť na Upraviť -> Rozbaliť IntelliSense -> Kliknite Obnoviť lokálnu vyrovnávaciu pamäť alebo stlačte klávesovú skratku (CTRL + SHIFT + R). obnovte lokálnu vyrovnávaciu pamäť ako je uvedené v úryvku nižšie.

Odporúča: