Aký je rozdiel medzi objektovo orientovaným databázovým modelom a relačným modelom?
Aký je rozdiel medzi objektovo orientovaným databázovým modelom a relačným modelom?

Video: Aký je rozdiel medzi objektovo orientovaným databázovým modelom a relačným modelom?

Video: Aký je rozdiel medzi objektovo orientovaným databázovým modelom a relačným modelom?
Video: Relational Database Vs Object Oriented Database | Difference between Relational Database and OODB 2024, Apríl
Anonim

The rozdiel medzi relačnými databázami a objektovo orientovaná databáza je to relačné údaje základné obchody údaje v formou tabuliek, ktoré obsahujú riadky a stĺpce. V objektovo orientovaných údajoch a údajov je uložený spolu s jeho akciami, ktoré spracovávajú alebo čítajú existujúce údajov . Toto sú základné rozdiely.

Následne si možno položiť otázku, aký je rozdiel medzi objektom a triedou v objektovo orientovanom dátovom modeli?

An objekt je príkladom konkrétneho trieda . Objekty ktoré majú podobné vlastnosti, sú zoskupené v triedy . A trieda je zbierka podobných predmety so zdieľanou štruktúrou (atribúty) a správaním (metódami.)

Okrem toho, aký je rozdiel medzi DBMS a Oodbms? OODBMS znamená Object Oriented Database Management System. V OODBMS údaje ukladáme vo forme objektu. DBMS je akýkoľvek databázový systém. Najpopulárnejší DBMS sú systémy na správu relačných databáz, v ktorých všetko ukladáme ako vzťah medzi subjektov.

Čo je to objektovo orientovaný databázový model?

An objekt - orientovaná databáza systém riadenia (tiež známy jednoducho ako an objektová databáza ) je DBMS, kde sú údaje reprezentované vo forme predmety , ako sa používa v objekt - orientovaný programovanie. Obaja používajú to isté Model reprezentácie údajov.

Aké sú podobnosti a rozdiely medzi triedou a štruktúrou?

V podstate a trieda spája polia a metódy (členská funkcia, ktorá definuje akcie) do jedného celku. A štruktúru je súbor premenných rôznych dátových typov pod jednou jednotkou. Je to takmer podobné ako a trieda pretože oba sú používateľsky definované typy údajov a oba obsahujú množstvo rôznych typov údajov.

Odporúča: