Čo je to nededuktívny argument?
Čo je to nededuktívny argument?

Video: Čo je to nededuktívny argument?

Video: Čo je to nededuktívny argument?
Video: CO JE TO? 3 díly / Hádanky pro děti / Poznávání předmětů pro miminka / Česká pohádka 2024, Apríl
Anonim

Definícia: A nie - deduktívny argument je argument pre ktoré sú ponúkané priestory, aby poskytli pravdepodobnú – ale nie presvedčivú – podporu pre jej závery.

Podobne, aký je rozdiel medzi dobrým deduktívnym argumentom a dobrým nededuktívnym argumentom?

A deduktívny argument je argument to má absolútny záver. Toto argument má pravdivý záver aj pravdivý predpoklad. A nie - deduktívny argument je argument prináša hodnoverný záver. Toto argumenty obsahuje záver, ktorý môže byť nepravdivý, aj keď sú premisy pravdivé.

Tiež viete, čo znamená deduktívny argument? A deduktívny argument je prezentácia tvrdení, ktoré sa považujú za pravdivé alebo o ktorých je známe, že sú pravdivé, ako predpoklady pre záver, ktorý z týchto vyhlásení nevyhnutne vyplýva. Klasický deduktívny argument , napríklad sa vracia do staroveku: Všetci ľudia sú smrteľní a Sokrates je človek; preto je Sokrates smrteľný.

Čo je v tejto súvislosti príkladom deduktívneho argumentu?

A deduktívny argument je typ logiky argument to začína faktickým predpokladom, že záver, ku ktorému chcete dospieť, musí byť pravdivý. Používa sa deduktívne uvažovanie dospieť k záveru. Sullyová pri hľadaní svojho konkrétneho auta použila všeobecný faktický predpoklad, že jazdí na modrej Honde.

Čo je dobrý deduktívny argument?

A dobrý deduktívny argument skutočne zaručuje jej záver. Časť toho, čo to znamená, je, že nie je možné, aby premisy boli pravdivé, zatiaľ čo záver je nepravdivý. Keď je to tak, hovoríme, že [br] argument je platné.

Odporúča: