Čo je LDS v Active Directory?
Čo je LDS v Active Directory?

Video: Čo je LDS v Active Directory?

Video: Čo je LDS v Active Directory?
Video: Как работает DNS сервер (Система доменных имён) 2024, Smieť
Anonim

Aktívny adresár Ľahká Adresár Služby ( AD LDS ) je ľahký Adresár Protokol prístupu (LDAP) adresár službu, ktorá poskytuje flexibilnú podporu adresár -povolené aplikácie, bez závislostí a obmedzení súvisiacich s doménou Aktívny adresár doménové služby ( AD DS).

Len tak, na čo sa AD LDS používa?

AD LDS je režim Aktívny adresár ktorý poskytuje adresárové služby pre aplikácie. AD LDS poskytuje špecializované adresárové služby pre aplikácie. Poskytuje úložisko údajov a služby pre prístup k úložisku údajov. to používa štandardné aplikačné programové rozhrania (API) na prístup k aplikačným dátam.

Následne je otázkou, čo je Active Directory a prečo sa používa? Aktívny adresár vám pomôže usporiadať používateľov vašej spoločnosti, počítač a ďalšie. Váš správca IT používa AD na organizovanie kompletnej hierarchie vašej spoločnosti, z ktorej počítače patria do ktorej siete, ako vyzerá váš profilový obrázok alebo ktorí používatelia majú prístup do úložného priestoru. Aktívny adresár je pomerne populárny.

Potrebujem týmto spôsobom AD LDS?

vy potrebu poskytovať podporu pre distribuované aplikácie, ktoré vyžadujú prístup k údajom na viacerých miestach. AD LDS poskytuje rovnaké možnosti multimaster replikácie ako AD DS a môže byť použitý na podporu distribuovaných aplikácií. To znižuje replikačnú prevádzku, pretože všetky požadované údaje sú lokálne.

Čo je overenie ADFS?

Active Directory Federation Services ( ADFS ) je riešenie Single Sign-On (SSO) vytvorené spoločnosťou Microsoft. Ako súčasť operačných systémov Windows Server poskytuje používateľom overené prístup k aplikáciám, ktoré nie sú schopné používať integrovaný systém Windows Overenie (IWA) prostredníctvom služby Active Directory (AD).

Odporúča: