Obsah:

Aký skriptovací jazyk sa používa v DevOps?
Aký skriptovací jazyk sa používa v DevOps?

Video: Aký skriptovací jazyk sa používa v DevOps?

Video: Aký skriptovací jazyk sa používa v DevOps?
Video: ELK: Elasticsearch, logstash, beats (Часть 1) / Java Tech Talk 2024, Apríl
Anonim

Prečo ísť, Python, Scala, Ruby a C sú vynikajúce programovacie jazyky pre DevOps tímy (a prečo nie je JavaScript). Programovacie jazyky sú jedným z najdôležitejších nástrojov v DevOps arzenálu.

Podobne sa môžete opýtať, aký jazyk sa používa pre DevOps?

Python sa stal všestranným Jazyk infraštruktúry. Bolo to použité na vytváranie projektov cloudovej infraštruktúry, ako je OpenStack, a dokonca podporuje webové aplikácie prostredníctvom rámcov, ako je Django. Python je prístupný Jazyk so širokým spektrom využitia.

Okrem vyššie uvedeného, ktorý programovací jazyk sa používa v AWS? The použitý jazyk od Microsoft Azure pre ComputeFabric je čiastočne v C# a čiastočne v C++. Hlavný použitý jazyk podľa Webové služby Amazon je Java.

Podobne, ktorý je najobľúbenejší skriptovací jazyk v DevOps?

Takže tu je päť najrelevantnejších programovacích jazykov, ktoré by sa mal DevOp naučiť, aby si rozšíril svoju prítomnosť

  • Python. Python, univerzálny jazyk v infraštruktúre, bol použitý pri budovaní OpenStack a ďalších projektov cloudovej infraštruktúry.
  • Ruby.
  • JavaScript.
  • Choď.
  • C.

Ktorý skriptovací jazyk je najlepší na automatizáciu?

Zvýšiť svoju odbornosť automatizácie testovanie, existuje veľa možností podobného učenia TCL, Shell Skriptovanie , Perl, ale Python je najobľúbenejší programovací jazyk pre automatizácia . Pretože Pythonis je na učenie pokojnejší, skriptovaný, slušná podpora a opensource.

Odporúča: