Čo je notebook v Pythone?
Čo je notebook v Pythone?

Video: Čo je notebook v Pythone?

Video: Čo je notebook v Pythone?
Video: What are Jupyter Notebooks? 2024, Smieť
Anonim

Zápisník dokumenty (alebo „ notebooky “, všetky malé písmená) sú dokumenty vytvorené spoločnosťou Jupyter Zápisník Aplikácia, ktorá obsahuje počítačový kód (napr. pytón ) a prvky vo formáte RTF (odsek, rovnice, obrázky, odkazy atď.).

Čo je teda notebook Jupyter?

The Zápisník Jupyter je webová aplikácia s otvoreným zdrojovým kódom, ktorú môžete použiť na vytváranie a zdieľanie dokumentov, ktoré obsahujú živý kód, rovnice, vizualizácie a text.

Následne je otázkou, čo je notebook v dátovej vede? V veda o údajoch svet, notebooky sa ukázali ako dôležitý nástroj – sú to aktívne dokumenty vytvorené jednotlivcami alebo skupinami na písanie a spúšťanie kódu, zobrazovanie výsledkov a zdieľanie výsledkov a prehľadov. Ako každý iný príbeh, a dátový vedecký notebook sleduje určitú štruktúru, ktorá je typická pre jeho žáner.

Čo sa týka tohto, ako používať notebook Jupyter v Pythone?

Jupyter Rozhranie Na vytvorenie nového notebook , prejdite na Nový a vyberte Zápisník - Python 2. Ak máte iné Notebooky Jupyter na vašom systéme, ktorý chcete použitie , môžete kliknúť na tlačidlo Nahrať a prejsť na konkrétny súbor. Notebooky aktuálne spustené budú mať zelenú ikonu, zatiaľ čo nespustené budú sivé.

Je notebook Jupyter IDE?

Zápisník Jupyter vám poskytuje ľahko použiteľné interaktívne prostredie pre vedu o údajoch v mnohých programovacích jazykoch, ktoré nefunguje len ako IDE , ale aj ako prezentačný či vzdelávací nástroj. Je ideálny pre tých, ktorí s dátovou vedou len začínajú!

Odporúča: