Čo robí Azure Active Directory?
Čo robí Azure Active Directory?

Video: Čo robí Azure Active Directory?

Video: Čo robí Azure Active Directory?
Video: What is Azure Active Directory? 2024, Smieť
Anonim

Azure Active Directory (aka Azure AD ) je plne spravovaná služba pre viacerých nájomníkov od spoločnosti Microsoft, ktorá ponúka možnosti identity a prístupu pre aplikácie bežiace v spoločnosti Microsoft Azure a pre aplikácie bežiace v lokálnom prostredí. Azure AD môže byť tiež iba organizáciou adresár služby.

Tiež sa pýtate, aké je použitie Azure Active Directory?

Azure Active Directory ( Azure AD ) je cloudová služba na správu identity a prístupu od spoločnosti Microsoft, ktorá pomáha vašim zamestnancom prihlásiť sa a získať prístup k zdrojom v: Externých zdrojoch, ako je Microsoft Office 365, Azure portál a tisíce ďalších aplikácií SaaS.

Možno sa tiež opýtať, aký je rozdiel medzi Active Directory a Azure Active Directory? Najprv by ste mali vedieť, že Windows Server Aktívny adresár nebol navrhnutý na správu webových služieb. Azure Active Directory , na druhej strane bol navrhnutý tak, aby podporoval webové služby, ktoré využívajú rozhrania API REST (REpresentational State Transfer) pre Office 365, Salesforce.com atď.

Môže Azure nahradiť Active Directory?

Bohužiaľ, krátka odpoveď na túto otázku je nie. Azure AD nie je a výmena pre Aktívny adresár . Azure Active Directory nie je navrhnutá ako cloudová verzia Aktívny adresár . Nie je to radič domény ani a adresár v cloude, že bude poskytujú presne tie isté schopnosti AD.

Používa Azure AD LDAP?

Azure AD áno nepodporuje protokol Lightweight Directory Access Protocol ( LDAP ) protokol alebo Secure LDAP priamo. Je však možné povoliť Azure AD doménové služby ( Azure AD DS) inštancie na vašom Azure AD prostredníctvom správne nakonfigurovaných skupín zabezpečenia siete Azure Vytváranie sietí na dosiahnutie LDAP konektivitu.

Odporúča: