Čo je oblúk ZFS?
Čo je oblúk ZFS?

Video: Čo je oblúk ZFS?

Video: Čo je oblúk ZFS?
Video: OBLUK NA MAJNR je DOKONČENÝ!!! 😍 2024, Smieť
Anonim

ZFS obsahuje dve vzrušujúce funkcie, ktoré výrazne zlepšujú výkon operácií čítania. hovorím o ARC a L2ARC . ARC znamená adaptívnu náhradnú vyrovnávaciu pamäť. ARC je veľmi rýchla vyrovnávacia pamäť umiestnená v pamäti servera (RAM). Množstvo ARC dostupná na serveri je zvyčajne celá pamäť okrem 1 GB.

Podobne, čo znamená ZFS?

Systém súborov Zettabyte

Následne je otázkou, či je ZFS rýchly? Správne nakonfigurovaný, ZFS môže byť pekná rýchlo . Samozrejme, mohol by som použiť flashcache alebo bcache s XFS a zlepšiť výsledky XFS, ale tieto technológie sú oveľa exotickejšie ako ZFS L2ARC. ZFS je oveľa komplexnejší ako XFS a EXT4, ale to tiež znamená, že má viac laditeľných možností/možností.

Potom je ZFS nájazd?

ZFS môže zvládnuť RAID bez potreby akéhokoľvek dodatočného softvéru alebo hardvéru. Ak chcete použiť základnú úroveň RAID -Z ( RAID -Z1) potrebujete aspoň dva disky na ukladanie a jeden na paritu. RAID -Z2 vyžaduje aspoň dve úložné jednotky a dve jednotky pre paritu. RAID -Z3 vyžaduje aspoň dve úložné jednotky a tri jednotky pre paritu.

Čo je bazén ZFS?

Dátové štruktúry: Bazény , dátové sady a objemy Najvyššou úrovňou správy dát je a bazén ZFS (alebo zpool ). A ZFS systém môže mať viacero bazény definované.