Ako môžem vidieť všetkých používateľov v Oracle?
Ako môžem vidieť všetkých používateľov v Oracle?

Video: Ako môžem vidieť všetkých používateľov v Oracle?

Video: Ako môžem vidieť všetkých používateľov v Oracle?
Video: How to show all privileges from user in Oracle 2024, Smieť
Anonim

Môžeš nájsť všetci používatelia vytvorené v Oracle spustením dotazu z príkazového riadka. The užívateľ informácie sú uložené v rôznych systémových tabuľkách - ALL_USERS a DBA_USERS, podľa toho, čo užívateľ informácie, ktoré chcete získať.

V súvislosti s tým, ako skontrolujete, či má používateľ prístup k tabuľke v Oracle?

Komu určiť ktorý užívatelia majú priamy grant prístup k stolu použijeme zobrazenie DBA_TAB_PRIVS: SELECT * FROM DBA_TAB_PRIVS; Môžeš skontrolovať oficiálna dokumentácia pre viac informácií o stĺpcoch vrátených z tohto dotazu, ale kritické stĺpce sú: GRANTEE je názov užívateľ s priznaným prístup.

ako vyriešite ORA 28000 Účet je zablokovaný? Riešenie

  1. Načítať SQL*Plus.
  2. Skontrolujte, čo je zamknuté a čo nie je zamknuté pomocou nasledujúceho príkazu: select username, account_status from dba_users;
  3. Ak chcete odomknúť účet [username] (bez zátvoriek), zadajte nasledujúci príkaz: alter user [username] account unlock;
  4. Zopakujte krok 2 na overenie úspechu.

Ako potom môžem vidieť všetky tabuľky v Oracle?

Najjednoduchší spôsob, ako pozri všetky tabuľky v databáze je dotaz all_tables vyhliadka : SELECT vlastníka, názov_tabuľky FROM všetky_tabuľky; Toto bude šou vlastníka (používateľa) a meno tabuľky . Nepotrebujete na to žiadne špeciálne privilégiá pozri toto vyhliadka , ale to len ukazuje tabuľky ktoré sú vám prístupné.

Ako nájdem ID relácie Oracle?

Skúste toto: SELECT SID, SERIAL# FROM V$ SESSION WHERE AUDSID = Sys_Context('USERENV', ' SESSIONID '); Keďže vás zaujíma aktuálne relácie , prúd relácie musí byť na lokálnej inštancii (podľa definície), takže použite V$ SESSION namiesto GV$ SESSION . Tiež všetko, čo potrebujete, je AUDSID na jedinečnú identifikáciu vášho relácie.

Odporúča: