Čo je $? V Shell?
Čo je $? V Shell?

Video: Čo je $? V Shell?

Video: Čo je $? V Shell?
Video: Shell Мифы и Реальность (2020) 2024, Smieť
Anonim

Pre škrupiny, ktoré to podporujú škrupina premenná " $? " obsahuje návratový kód príkazu, ktorý bol vykonaný naposledy. Je všeobecnou praxou, že keď sa program alebo skript vykoná bez chyby, vráti hodnotu 0, čo znamená, že skončil bez chýb. Nie všetky programy a skripty áno, ale by mal.

Okrem toho, čo je $? V skriptovaní shellu?

$# Ukladá počet argumentov príkazového riadka, ktoré boli odovzdané do škrupina program. $? Ukladá výstupnú hodnotu posledného príkazu, ktorý bol vykonaný. $0 Uloží prvé slovo zadaného príkazu (názov škrupina program). Takže v podstate $# je množstvo argumentov, ktoré uvádzate, keď váš skript bol popravený.

Po druhé, čo znamená premenná $? robiť? je vstavaný premenlivý ktorý ukladá stav ukončenia príkazu, funkcie alebo samotného skriptu. $? prečíta stav ukončenia posledného vykonaného príkazu. Keď sa funkcia vráti, $?

Tiež viete, čo je $? V Bash?

0 $ je jedným z najpoužívanejších bash parametre a používa sa na získanie stavu ukončenia naposledy vykonaného príkazu v popredí. Pomocou tohto môžete skontrolovať, či váš bash skript je úspešne dokončený alebo nie.

Čo je $1 a $2 v skripte shellu?

čo je $1 . $1 je prvý argument príkazového riadka. Ak spustíte./asdf. sh a b c d e, teda $1 bude, $2 bude b atď. V shelloch s funkciami, $1 môže slúžiť ako prvý funkčný parameter a tak ďalej.

Odporúča: