Čo je ukazovateľ na typ funkcie v C++?
Čo je ukazovateľ na typ funkcie v C++?

Video: Čo je ukazovateľ na typ funkcie v C++?

Video: Čo je ukazovateľ na typ funkcie v C++?
Video: Написание 2D-игр на C с использованием SDL Томаса Лайвли 2024, Smieť
Anonim

Ukazovatele funkcií v C a C ++ Od Alexa Allaina. A ukazovateľ funkcie je premenná, ktorá ukladá adresu a funkciu ktoré možno neskôr volať cez to ukazovateľ funkcie . To je užitočné, pretože funkcie zapuzdrené správanie.

Okrem toho, ako voláte funkciu z ukazovateľa v C++?

Volanie funkcie C++ podľa ukazovateľ . The hovor podľa metóda ukazovateľa odovzdávania argumentov a funkciu skopíruje adresu argumentu do formálneho parametra. Vnútri funkciu , adresa sa používa na prístup k skutočnému argumentu použitému v hovor . To znamená, že zmeny vykonané v parametri ovplyvňujú odovzdaný argument.

Následne je otázkou, čo rozumiete pod pojmom ukazovateľ funkcie? Z Wikipédie, voľnej encyklopédie. A ukazovateľ funkcie , nazývaný aj podprogram ukazovateľ alebo postup ukazovateľ , je a ukazovateľ čo poukazuje na a funkciu . Na rozdiel od odkazovania na hodnotu údajov, a ukazovateľ funkcie ukazuje na spustiteľný kód v pamäti.

Potom, čo je ukazovateľ funkcie vysvetliť na príklade?

V tomto príklad , míňame a ukazovateľ do a funkciu . Keď prejdeme a ukazovateľ ako argument namiesto premennej sa potom namiesto hodnoty odovzdá adresa premennej. Takže akákoľvek zmena vykonaná funkciu pomocou ukazovateľ sa natrvalo robí na adrese odovzdávanej premennej.

Čo je ukazovateľ v C?

Ukazovatele v C jazyk je premenná, ktorá ukladá/ukazuje adresu inej premennej. A Ukazovateľ v C sa používa na dynamické prideľovanie pamäte, t.j. v čase spustenia. The ukazovateľ premenná môže patriť k akémukoľvek typu údajov, ako je int, float, char, double, short atď.