Čo je definícia diagramu tried?
Čo je definícia diagramu tried?

Video: Čo je definícia diagramu tried?

Video: Čo je definícia diagramu tried?
Video: ЗНАМЕНИЕ 2024, Apríl
Anonim

A diagram tried je ilustráciou vzťahov a závislostí zdrojového kódu medzi nimi triedy v Unified Modeling Language (UML). V tejto súvislosti a trieda definuje metódy a premenné v objekte, ktorý je špecifickou entitou v programe alebo jednotkou kódu reprezentujúcou túto entitu.

Podobne, čo je príklad diagramu tried?

Diagramy tried sú hlavným stavebným kameňom objektovo orientovaného modelovania. Používajú sa na zobrazenie rôznych objektov v systéme, ich atribútov, operácií a vzťahov medzi nimi. V príklad , a trieda je zobrazený „úverový účet“.

Následne je otázkou, ako opíšete diagram tried? Diagram triedy je v podstate grafickým znázornením statického pohľadu na systém a predstavuje rôzne aspekty aplikácie. Zbierka diagramy tried reprezentujú celý systém. Názov diagram tried by malo byť zmysluplné opísať aspekt systému.

Tiež viete, na čo sa používajú diagramy tried?

The diagram tried je hlavným stavebným kameňom objektovo orientovaného modelovania. to je použité pre všeobecné koncepčné modelovanie štruktúry aplikácie a pre detailné modelovanie prevádzajúce modely do programovacieho kódu. Diagramy tried môže byť tiež použité pre dátové modelovanie.

Aké informácie poskytuje diagram tried?

Diagram triedy : Diagram triedy je statický model, ktorý predstavuje statickú štruktúru systému a ich vzťah pomocou vzťahov, atribútov, objektov a operácií. Vzťah medzi triedy v diagram tried sa nazýva asociácia.

Odporúča: