Čo robí init v Linuxe?
Čo robí init v Linuxe?

Video: Čo robí init v Linuxe?

Video: Čo robí init v Linuxe?
Video: Linux - худшая операционная система 2024, Smieť
Anonim

Init je rodičom všetkých Linux Process. Je to prvý proces, ktorý sa spustí pri spustení počítača a beží, kým sa systém nevypne. Je predchodcom všetkých ostatných procesov. Jeho primárnou úlohou je vytvárať procesy zo skriptu uloženého v súbore /etc/inittab.

Ľudia sa tiež pýtajú, aké je použitie init v Linuxe?

Prvá vec, ktorú jadro urobí, je vykonať init program. Init je koreň/rodič všetkých procesov vykonávaných na Linux . Na základe vhodnej úrovne spustenia sa spúšťajú skripty na spustenie rôznych procesov na spustenie systému a jeho funkčnosť.

Tiež viete, čo je init skript v Linuxe? An init skript je to, čo riadi konkrétnu službu, napríklad server MySQL, v systéme V. Spúšťacie skripty služby poskytuje buď predajca aplikácie, alebo sú dodávané s Linux distribúcia (pre natívne služby). V SystemV, an init skript je škrupina skript . Initscripts sa tiež nazývajú rc (príkaz run) skripty.

Okrem toho, čo je inicializačná úroveň Linuxu?

Beh úrovni je stav init a celý systém, ktorý definuje, aké systémové služby fungujú. Bežať úrovne sú označené číslami.

Čo je systémový iniciačný skript?

POPIS. služba beží a System V inicializačný skript alebo systemd unit v čo najpredvídateľnejšom prostredí, odstránením väčšiny premenných prostredia as aktuálnym pracovným adresárom nastaveným na /. The SCRIPT parameter určuje a System V inicializačný skript , ktorý sa nachádza v/etc/ init .d/ SCRIPT alebo názov systémovej jednotky.

Odporúča: