Ako sa PL SQL líši od SQL?
Ako sa PL SQL líši od SQL?

Video: Ako sa PL SQL líši od SQL?

Video: Ako sa PL SQL líši od SQL?
Video: Difference between SQL and PL/SQL | SQL vs PL SQL | Intellipaat 2024, Smieť
Anonim

PL / SQL je procedurálny jazyk, ktorý je rozšírením SQL , a to drží SQL príkazy v rámci svojej syntaxe. Základný rozdiel medzi SQL a PL / SQL je to v SQL jeden dotaz sa vykoná naraz, zatiaľ čo v PL / SQL naraz sa spustí celý blok kódu.

Prečo používame PL SQL namiesto SQL?

PL / SQL je rozšírením Structured QueryLanguage ( SQL ), teda použité v Oracle . Na rozdiel od SQL , PL / SQL umožňuje programátorovi zapisovať kód v procedurálnom formáte. Spája v sebe silu manipulácie s údajmi SQL s výpočtovou silou procedurálneho jazyka na vytvorenie super výkonného SQL otázky.

Podobne, čo je PL SQL a T SQL? SQL je štandardný jazyk na dopytovanie databázy. PL SQL v podstate znamená „Procedural Language extensionsto SQL ." Toto je rozšírenie jazyka Structured Query Language( SQL ), ktorý sa používa v Oracle . T - SQL v podstate znamená " Transakcia - SQL ."

Následne je otázkou, čo je PL SQL a na čo sa používa?

In Oracle správa databázy, PL / SQL je procedurálne jazykové rozšírenie pre Structured Query Language ( SQL ). Účel PL / SQL je kombinovať databázový jazyk a procedurálny programovací jazyk.

Aký je rozdiel medzi SQL a SQL Server?

Odpoveď: Hlavná rozdiel medzi SQL a čs SQL je to? SQL je dotazovací jazyk, ktorý sa používa vo vzťahu k databázam, zatiaľ čo MS SQL Server je samotný systém správy relačných databáz (RDBMS) vyvinutý spoločnosťou Microsoft. DBMS je softvér, ktorý sa používa na správu databázy.

Odporúča: