Čo je návrhový vzor POM?
Čo je návrhový vzor POM?

Video: Čo je návrhový vzor POM?

Video: Čo je návrhový vzor POM?
Video: Singleton návrhový vzor 2024, Apríl
Anonim

POM je a dizajnový vzor ktorý sa bežne používa v Seleniu na automatizáciu testovacích prípadov. Objekt Page je objektovo orientovaná trieda, ktorá funguje ako rozhranie pre stránku vašej testovanej aplikácie. Trieda stránky obsahuje webové prvky a metódy na interakciu s webovými prvkami.

Podobne sa ľudia pýtajú, čo je POM model v seléne?

Objekt stránky Model je Dizajn Vzor ktorý sa stal populárnym v Selén Automatizácia testov. Je to široko používaný dizajn vzor v seléne na zlepšenie údržby testov a zníženie duplicity kódu. Objekt stránky je objektovo orientovaná trieda, ktorá slúži ako rozhranie pre stránku vašej testovanej aplikácie (AUT).

Tiež viete, aké sú výhody pom? Aké sú výhody POM (model objektu stránky) rámová práca v seléne ? 1- vyhnite sa zapisovaniu duplicitných lokátorov pre rovnaký WebElement, čo je veľký problém v iných rámcoch. 2- Údržba testovacieho skriptu, ktorá sa stáva veľmi jednoduchou. 3- zlepšuje čitateľnosť.

Podobne sa možno pýtať, čo je POM a továreň na stránky?

Model objektu stránky je vzor návrhu úložiska objektov v Selenium WebDriver. Továreň na stránky je optimalizovaný spôsob vytvárania úložiska objektov v POM koncepcie. AjaxElementLocatorFactory je koncept lenivého zaťaženia Továreň na stránky vzor na identifikáciu WebElements len vtedy, keď sú použité v akejkoľvek operácii.

Aká je výhoda POM a aké nevýhody?

Nízka údržba: Akékoľvek zmeny používateľského rozhrania sa dajú rýchlo implementovať a rozhranie, ako aj triedu. Programátorsky priateľský: Robustný a čitateľnejší. Nízka redundancia: Pomáha znižovať duplicitu kódu. Ak a architektúra je správne a dostatočne definovaná, POM urobí viac za menej kódu.

Odporúča: