Čo je príkaz DCL v SQL?
Čo je príkaz DCL v SQL?

Video: Čo je príkaz DCL v SQL?

Video: Čo je príkaz DCL v SQL?
Video: Online kurz SQLite - Čo je SQLite, Simulátor a Príkazy SQLite, Databázy, Coalesce 🦢 2024, Smieť
Anonim

Jazyk kontroly údajov ( DCL ) je syntax podobná počítačovému programovaciemu jazyku používanému na riadenie prístupu k údajom uloženým v databáze (Autorizácia). Ide najmä o súčasť Structured Query Language ( SQL ). Príklady DCL príkazy zahŕňajú: GRANT, aby mohli špecifikovaní používatelia vykonávať špecifikované úlohy.

Otázkou tiež je, ktorý z nich je príkaz DCL v SQL?

DCL (Jazyk ovládania údajov): DCL zahŕňa príkazy ako je GRANT a REVOKE, ktorý sa zaoberá najmä právami, povoleniami a inými kontrolami databázového systému. Príklady DCL príkazy : GRANT-udeľuje užívateľovi prístupové práva k databáze. REVOKE – odoberie používateľovi prístupové privilégiá dané použitím GRANT príkaz.

Po druhé, čo je DML a DCL? DDL je jazyk definície údajov. DML je jazyk na manipuláciu s údajmi. DCL je Data Control Language.

Vzhľadom na to, čo sú príkazy DCL a TCL v SQL?

DCL je skratka Data Control Language. Používa sa na vytváranie rolí, povolení a referenčnej integrity, ako aj na riadenie prístupu k databáze jej zabezpečením. TCL je skratka pre jazyk riadenia transakcií. Používa sa na správu rôznych transakcií vyskytujúcich sa v databáze.

Aká je úplná forma DCL?

Jazyk kontroly údajov

Odporúča: