Obsah:

Je Mac bash?
Je Mac bash?

Video: Je Mac bash?

Video: Je Mac bash?
Video: macOS Terminal (zsh) - The Beginners' Guide 2024, Smieť
Anonim

Bash znamená „Bourne again shell“. Existuje množstvo rôznych shellov, ktoré môžu spúšťať príkazy Unixu a na Mac Bash je ten, ktorý používa Terminál. MacPilot umožňuje získať prístup k viac ako 1 200 funkciám macOS bez zapamätania si akýchkoľvek príkazov. V podstate terminál tretej strany pre Mac funguje ako Finder.

Ľudia sa tiež pýtajú, používa Mac OS bash?

Dôvod že Apple zahŕňa takú starú verziu Bash vo svojom operačnom systéme musí robiť s licencovaním. Od verzie 4.0 (nástupca 3.2), Bashuses GNU General Public License v3 (GPLv3), ktorá Appledoes nie (nechcem) podporovať. Nejaké diskusie o tom nájdete tu a tu.

Tiež viete, je bash to isté ako terminál? The terminál je program, ktorý zobrazuje postavy, zatiaľ čo shell spracováva príkazy. Najprimitívnejším shellom v Linuxe je bin/sh, predvolený shell je/bin/ bash , najmodernejšia iterácia shellu by bola/bin/zsh.

Je teda terminál Mac a Linux rovnaký?

Mac OS X je Unix OS a jeho príkazový riadok je 99,9 %. rovnaký ako ktorýkoľvek iný Linux distribúcia. bash je váš predvolený shell a môžete skompilovať všetky rovnaký programy a pomôcky. Nie je tam žiadny markantný rozdiel. Môžete tiež nájsť rôzne projekty, ako sú MacPorts, ktoré poskytujú správu balíkov Mac.

Ako zmením bash na Macu?

Bash a Z Shell

  1. Vyberte menu Apple > Systémové nastavenia a potom kliknite na Používatelia a skupiny.
  2. Kliknite na ikonu zámku a potom zadajte názov účtu a heslo.
  3. Kliknite so stlačeným klávesom Control na svoje používateľské meno v zozname používateľov naľavo a potom vyberte položku Rozšírené možnosti.
  4. Vyberte shell z ponuky „Login shell“a potom kliknutím na OK uložte zmeny.

Odporúča: