Čo je ukazovateľ v C++ s jednoduchým príkladom?
Čo je ukazovateľ v C++ s jednoduchým príkladom?

Video: Čo je ukazovateľ v C++ s jednoduchým príkladom?

Video: Čo je ukazovateľ v C++ s jednoduchým príkladom?
Video: Marlin Firmware - VScode PlatformIO Install - Build Basics 2024, Smieť
Anonim

Ukazovatele v C++

Ukazovateľ je premenná v C++ ktorá obsahuje adresu inej premennej. Majú dátový typ rovnako ako premenné príklad celočíselný typ ukazovateľ môže obsahovať adresu celočíselnej premennej a typu znaku ukazovateľ môže obsahovať adresu premennej char

Okrem toho, čo je ukazovateľ C++?

A ukazovateľ je premenná, ktorá obsahuje adresu pamäte, kde žije hodnota. A ukazovateľ sa deklaruje pomocou operátora * pred identifikátorom. Ako C++ je staticky typizovaný jazyk, typ je povinný deklarovať a ukazovateľ . Inicializovali sme a ukazovateľ , ale neukazuje nikam, nemá pamäťovú adresu.

Podobne, prečo by ste používali ukazovatele v C++? Jeden dôvod používať ukazovatele je takže premenná alebo objekt môcť byť upravený vo volanej funkcii. In C++ to je lepšia prax použit referencie ako ukazovatele . Vďaka tomu je to jednoduché do zmeniť spôsob, akým volajúca funkcia prijíma hodnotu bez toho, aby mala do upraviť sémantiku jeho odovzdávania.

Okrem toho, aký príklad uvádza Pointer?

A ukazovateľ je premenná, ktorá ukladá adresu inej premennej. Na rozdiel od iných premenných, ktoré obsahujú hodnoty určitého typu, ukazovateľ obsahuje adresu premennej. Pre príklad , celočíselná premenná obsahuje (alebo môžete povedať, že ukladá) celočíselnú hodnotu, avšak celé číslo ukazovateľ obsahuje adresu celočíselnej premennej.

Ako vytvoríte premennú ukazovateľa v C++?

Vytvorte premennú ukazovateľa s názvom ptr, ktorý ukazuje na reťazec premenlivý , pomocou znaku hviezdičky * (reťazec* ptr). Všimnite si, že typ ukazovateľ musí zodpovedať typu premenlivý pracujete s.