Čo znamená case when v SQL?
Čo znamená case when v SQL?

Video: Čo znamená case when v SQL?

Video: Čo znamená case when v SQL?
Video: Writing CASE WHEN Statements in SQL (IF/THEN) 2024, Apríl
Anonim

The SQL CASE vyhlásenie

The vyhlásenie CASE prechádza podmienkami a vracia hodnotu, keď je prvá stave je splnené (ako IF- THEN-ELSE vyhlásenie ). Takže raz a stave je pravda, prestane čítať a vráti výsledok. Ak nie sú splnené žiadne podmienky, vráti hodnotu v doložke ELSE.

Následne sa možno spýtať, ako napíšete prípadový príkaz v SQL?

The vyhlásenie CASE možno použiť v SQL Server (Transact- SQL ). SELECT contact_id, CASE KEĎ website_id = 1 POTOM 'TechOnTheNet.com' KEĎ website_id = 2 POTOM 'CheckYourMath.com' ELSE 'BigActivities.com' KONČÍ OD kontaktov; Jedna vec, ktorú treba poznamenať, je, že podmienka ELSE v rámci vyhlásenie CASE je voliteľná.

čo je veľkosť písmen a dekódovanie v SQL? Rozdiel medzi CASE a DeCODE je.:- CASE je vyhlásenie, kde as DEKODOVAŤ je funkcia.:- CASE možno použiť v oboch SQL a PLSQL. ale DEKODOVAŤ možno použiť iba v SQL .:- CASE sa používa v klauzule where But you can can use DEKODOVAŤ v klauzule kde.

Otázkou tiež je, čo robí vyhlásenie o prípade?

CASE Statement . The vyhlásenie CASE vyberie zo sekvencie podmienok a vykoná zodpovedajúcu vyhlásenie . The vyhlásenie CASE hodnotí jeden výraz a porovná ho s niekoľkými potenciálnymi hodnotami alebo vyhodnotí viacero booleovských výrazov a vyberie prvý, ktorý je TRUE.

CAN YOU DO IF príkazy v SQL?

V čs SQL , AK … ELSE je typ Podmienečné vyhlásenie . Akékoľvek T- SQL príkaz môže vykonať podmienečne pomocou AK … ELSE . Ak podmienka sa vyhodnotí ako True, potom T- SQL príkazy nasledovaný AK kľúčové slovo bude byť vykonaný.

Odporúča: