Aké je použitie Openquery v SQL Server?
Aké je použitie Openquery v SQL Server?

Video: Aké je použitie Openquery v SQL Server?

Video: Aké je použitie Openquery v SQL Server?
Video: Полный курс по Next js - Изучи Nextjs за 2 часа! | React SSR +таймкоды 2024, Smieť
Anonim

The OPENQUERY príkaz je použité spustiť ad-hoc distribuovaný dopyt pomocou prepojeného server . Spúšťa sa špecifikovaním OPENQUERY ako názov tabuľky v klauzule from. V podstate otvára prepojený server , potom vykoná dotaz, ako keby sa z neho vykonával server.

Len tak, je Openquery rýchlejší?

OPENQUERY vyžaduje prepojený server, takže to nie je automatické rýchlejšie . Skutočný prenos dát bude cez rovnakého poskytovateľa a sieť. Často sa však dá použiť na obmedzenie množstva údajov, ktoré sa musia preniesť cez sieť, alebo na zabránenie optimalizátora dotazov vo výbere zlých plánov.

Následne je otázkou, čo je Openrowset SQL Server? OPENROWSET je alternatívou k prepojenému serverov . Pomocou OPENROWSET môžeme získať údaje z akýchkoľvek zdrojov údajov, ktoré podporujú registrovaného poskytovateľa OLEDB, ako je napríklad vzdialená inštancia SQL Server , Microsoft Access, súbor Excel, textový súbor alebo súbor CSV.

Okrem vyššie uvedeného, čo je Dblink v SQL Server?

A odkaz na databázu je objekt schémy v jednej databáze, ktorý vám umožňuje pristupovať k objektom v inej databáze. In SQL príkazy, môžete odkazovať na tabuľku alebo pohľad v inej databáze pripojením @ dblink na názov tabuľky alebo zobrazenia. Pomocou príkazu SELECT môžete dotazovať tabuľku alebo pohľad na inú databázu.

Čo je Openquery?

The OPENQUERY príkaz sa používa na spustenie ad-hoc distribuovaného dotazu pomocou prepojeného servera. Spúšťa sa špecifikovaním OPENQUERY ako názov tabuľky v klauzule from. V podstate otvorí prepojený server a potom vykoná dotaz, ako keby sa vykonával z tohto servera.

Odporúča: