Čo je digitálna ofsetová tlač?
Čo je digitálna ofsetová tlač?

Video: Čo je digitálna ofsetová tlač?

Video: Čo je digitálna ofsetová tlač?
Video: Digital and Offset Printing. What is it? And which one should I choose? 2024, Smieť
Anonim

Ofsetová tlač používa leptané kovové platne, ktoré nanášajú atrament na list papiera. Nastavenie pre ofsetová tlač je vo všeobecnosti podstatne časovo náročnejšia a drahšia ako digitálna tlač . Na druhej strane, digitálna tlač používa na nanášanie tonera na papier elektrostatické valčeky nazývané „bubny“.

Ako teda funguje digitálna ofsetová tlač?

Všeobecne povedané, ofsetové tlačiarenské práce prenosom atramentu z platne na gumenú fóliu, ktorá potom valčekuje atrament na papier, vinyl alebo iný povrch. Toto je na rozdiel od digitálna tlač , ktorý robí nepoužívajte dosky na prenos atramentu na papier.

čo znamená digitálna tlač? Digitálna tlač sa týka metód tlač od a digitálny -založený obraz priamo do rôznych médií. Zvyčajne sa vzťahuje na profesionála tlač kde maloobjemové úlohy z DTP a iné digitálny zdroje sú vytlačené pomocou veľkoformátových a/alebo veľkoobjemových laserových alebo atramentových tlačiarní.

Následne vzniká otázka, čo znamená ofsetová tlač?

Ofsetová tlač , tiež nazývaný offset litografia, je metóda hromadnej výroby tlač v ktorej sa prenášajú obrazy na kovových platniach ( offset ) gumové prikrývky alebo valčeky a potom na vytlačiť médiá. The vytlačiť médiá, zvyčajne papier, robí aby neprišli do priameho kontaktu s kovovými platňami.

Prečo sa používa ofsetová tlač?

Volá sa offset pretože atrament sa neprenáša priamo na papier. Pretože ofsetové lisy po nastavení fungujú tak efektívne, ofsetová tlač je tou najlepšou voľbou, keď sú potrebné väčšie množstvá, a poskytuje presnú reprodukciu farieb a ostrý a čistý profesionálny vzhľad tlač.

Odporúča: