Podporuje ADFS OpenID?
Podporuje ADFS OpenID?

Video: Podporuje ADFS OpenID?

Video: Podporuje ADFS OpenID?
Video: OPS106 How to be an AD Hybrid Health Hero 2024, Smieť
Anonim

ADFS 4.0 (Server 2016) je jediný ADFS ktorá má plnú OpenID Pripojiť / OAuth podpora (t.j. všetky štyri profily). Iba ADFS 4.0 môže používať LDAP v3. 0 a vyššie na overenie. Len podotknem, ADFS tiež podporuje WS-Federation.

Podobne, podporuje ADFS Oauth?

Počnúc systémom Windows Server 2012 R2 ADFS (Verzia 3.0) podporuje OAUTH 2.0 autorizačný protokol a tento príspevok sa snaží objasniť, čo to znamená. ADFS začal s podpora podmnožiny z nich a zvýšili túto hodnotu podpora v priebehu času so systémom Windows Server 2016 a jeho ADFS Verzia 4.0.

Po druhé, aký protokol používa Adfs? Protokol používaný medzi WIF a ADFS je WS-Federation . Ak by bol STS založený na jazyku Java (napr. Ping Identity alebo OpenAM), potom by WIF používal na komunikáciu protokol SAML. ADFS tiež podporuje SAML na umožnenie federácie.

Podporuje Active Directory pripojenie OpenID?

Áno môžeš. Stačí hostiť webovú stránku ASP. NET, ktorú sama používa Aktívny adresár autentifikáciu a odhaľuje OpenID Poskytovateľ používa DotNetOpenAuth. Je tu tiež OpenID - LDAP server, ktorý tvrdí pracovať s AD LDAP . ADFS 4.0, dostupný od Windows Server 2016 a vyššie, umožňuje autentifikáciu pomocou OpenID.

Na čo sa ADFS používa?

Active Directory Federation Services ( ADFS ) je softvérový komponent vyvinutý spoločnosťou Microsoft, ktorý je možné nainštalovať na operačné systémy Windows Server a poskytnúť používateľom prístup k systémom a aplikáciám umiestneným za hranicami organizácie s jediným prihlásením.

Odporúča: