Je lepšia Catia alebo SolidWorks?
Je lepšia Catia alebo SolidWorks?

Video: Je lepšia Catia alebo SolidWorks?

Video: Je lepšia Catia alebo SolidWorks?
Video: Karpiš odpovedá - Čo je lepšia poistka - fyzické alebo papierové zlato? 2024, Smieť
Anonim

V podstate Solidworks sa ľahšie používa a Catia je viac mocný. Solidworks pravdepodobne má viac pracovné príležitosti, pretože viac výrobcovia ho používajú, pretože väčšina navrhnutých/vyrobených tovarov nepotrebuje vysokú kvalitu Catia . Catia je pre veci ako automobilový priemysel a letectvo, ktoré potrebujú vysoko presné Nurbs.

Je Catia lepšia ako SolidWorks?

CATIA mechanický dielenský pracovný stôl má tiež tieto nástroje a nie sú lepšie ako tí z SolidWorks . ale CATIA ponúka aj ďalšie možnosti modelovania tvarov SolidWorks . Generative SurfaceDesign produkt umožňuje návrhárom zamiesť, otáčať a vyvýšiť povrchy, ako je to možné pri objemových modeloch.

Následne je otázkou, čo je lepšie AutoCAD alebo Catia? CATIA má nástroje na návrh foriem AutoCAD ich nemá. CATIA môže vykonávať simuláciu na akomkoľvek produkte. AutoCAD zobrazuje jednoduché a čisté rozloženie modelu, CATIA vytvorí návrh modelu v 3D zobrazení. AutoCAD je najviac preferovaný a je optimálnou voľbou pre 2D kreslenie.

Čo je teda lepšie AutoCAD alebo SolidWorks?

AutoCAD , je však primárne 2-D návrhový nástroj s niektorými, ale obmedzenými 3-D možnosťami. Je to veľmi jednoduché v porovnaní s akýmkoľvek parametrickým pevným modelárom (hoci 3D je vylepšené AutoCAD 2007). SolidWorks je 3D mechanický CAD (počítačom podporovaný dizajn) program, ktorý beží na Microsoft Windows.

Čo je lepšie Catia alebo SolidWorks Quora?

Záleží na vás, kde to chcete použiť. Catia je dobre pre povrchový dizajn, zatiaľ čo Solidworks je dobre na navrhovanie foriem. Catia je špičkový softvér, zatiaľ čo Solidworks je softvér strednej triedy. Oba majú svoj význam v rôznych strojárskych odvetviach.

Odporúča: