NAhradí Oracle NULL?
NAhradí Oracle NULL?

Video: NAhradí Oracle NULL?

Video: NAhradí Oracle NULL?
Video: Gregory Chaitin: Complexity, Metabiology, Gödel, Cold Fusion 2024, Smieť
Anonim

Úvod do Oracle Funkcia NVL().

The Oracle Funkcia NVL() vám to umožňuje nahradiť null so zmysluplnejšou alternatívou vo výsledkoch dotazu. Funkcia NVL() akceptuje dva argumenty. Ak Oracle nemôže implicitne konvertovať jeden typ údajov na druhý, potom sa zobrazí chyba.

Ľudia sa tiež pýtajú, je funkcia Oracle NULL?

NVL funkciu umožňuje nahradiť nulový hodnoty s predvolenou hodnotou. Ak je hodnota v prvom parametri nulový , funkciu vráti hodnotu v druhom parametri. Vieme, že COL1 v testovacej tabuľke obsahuje nulový vo všetkých riadkoch okrem prvého. Používanie NVL funkciu nahradíme nulový hodnoty s 'NULA'.

Podobne, je null vs Isnull? Je Null a IsNull () obaja nájdu nulový hodnoty, ale nebudete ich používať rovnakým spôsobom. Využili by ste Je Null a Nie je Nulový vo výrazoch dotazu a klauzulách SQL WHERE. IsNull () je na druhej strane funkcia Visual Basic for Applications (VBA) a bola by použitá iba v moduloch VBA.

Ako teda nahradíte nulu?

Existujú dva spôsoby nahradiť NULL s prázdnymi hodnotami v SQL Server, funkcia ISNULL() a COALESCE(). Obe funkcie nahradiť hodnotu, ktorú zadáte, keď je argument NULOVÝ napr. ISNULL(stĺpec, '') vráti prázdny reťazec, ak hodnota stĺpca je NULOVÝ.

Prečo sa v Oracle používa NVL?

Oracle NVL funkcia The NVL funkcia je použité nahradiť hodnoty NULL inou hodnotou. value_in, ak má funkcia testovať hodnoty null. Pole value_in môže mať dátový typ char, varchar2, dátum alebo číslo.

Odporúča: