Ako skontrolujete, či je reťazec celé číslo v jazyku Java?
Ako skontrolujete, či je reťazec celé číslo v jazyku Java?

Video: Ako skontrolujete, či je reťazec celé číslo v jazyku Java?

Video: Ako skontrolujete, či je reťazec celé číslo v jazyku Java?
Video: More than Coffee: Golang. Почему Java разработчики учат GO как второй язык. 2024, Apríl
Anonim

Môžeš použiť Celé číslo . parseInt() alebo Celé číslo . valueOf() získať celé číslo od reťazec , a chytiť a výnimkou ak nie je to parsable int . Chcete mať istotu, že chytíte a NumberFormatException, ktorú môže vyhodiť.

Podobne, ako skontrolujete, či je znak v jazyku Java celé číslo?

  1. Ak chcete vedieť, či je znak písmenom alebo číslicou Unicode, použite znak. je písmeno a znak. metódy isDigit.
  2. Ak chcete vedieť, či je znak písmenom alebo číslicou ASCII, potom najlepšie urobíte, ak ho otestujete porovnaním s rozsahmi znakov „a“až „z“, „A“až „Z“a „0“až '9'.

Tiež je Java alfanumerický? Java regex povoliť iba alfanumerický postavy. Daný regulárny výraz, ktorý sa používa na overenie používateľského vstupu, môžeme použiť takým spôsobom, že to umožňuje iba alfanumerické postavy. Alfanumerické znaky sú všetky abecedy a čísla, t. j. písmená A–Z, a–z a číslice 0–9.

Je teda celé číslo reťazec Java?

Rozdiely medzi Celé číslo a Reťazec predmety v Java sú: Celé číslo možno previesť na Reťazec , ale Reťazec nemožno previesť na Celé číslo . Celé číslo je číselná hodnota a Reťazec je hodnota znaku uvedená v úvodzovkách.

Je C# číslica alebo písmeno?

C# | Char. In C# , Char. IsLetterOrDigit() je systém. Metóda štruktúry znakov, ktorá sa používa na kontrolu Unicode charakter možno kategorizovať ako a list alebo desatinné číslica.

Odporúča: