Vyžaduje sa index na cudzom kľúči?
Vyžaduje sa index na cudzom kľúči?
Anonim

Všeobecne sa odporúča vytvoriť index ktorá vedie na cudzí kľúč stĺpce, na podporu nielen spojení medzi primárnym a cudzie kľúče , ale aj aktualizácie a vymazania.

Majú teda primárne a cudzie kľúče indexy?

PRIMÁRNE KĽÚČOVÉ obmedzenia vytvárať jedinečné indexy . ZAHRANIČNÉ KĽÚČOVÉ obmedzenia generovať nejedinečné indexy.

Tiež viete, je potrebný index na primárnom kľúči? Áno primárny kľúč je vždy an index . Ak nemáte žiadne iné zoskupené index na stole, potom je to jednoduché: zoskupený index robí stôl rýchlejším pri každej operácii. Ak ho nemáte, je celkom zrejmé, že by vám ho odporučil DTA a dal ho na Primárny kľúč stĺpce predvolene.

Niekto sa môže tiež opýtať, sú cudzie kľúče indexované SQL Server?

SQL Server nevytvorí automaticky index na a cudzie kľúč. A Obmedzenie ZAHRANIČNÝ KĽÚČ nemusí byť prepojené iba s PRIMÁRNYM KĽÚČOVÉ obmedzenie v inej tabuľke; môže byť tiež definovaný tak, aby odkazoval na stĺpce obmedzenia UNIQUE v inej tabuľke.

Zlepšujú cudzie kľúče výkon?

Takže pridaním a cudzí kľúč nebude zlepšiť vašu databázu výkon ale postará sa o integritu vašej databázy. Áno, bude zlepšiť a výkon z vás db, ak kontrolujete integritu pomocou cudzí kľúč namiesto spúšťania mnohých dotazov na kontrolu záznamu existuje v databáze vo vašom programe.

Odporúča: