Ako nájdem cudzí kľúč tabuľky v MySQL?
Ako nájdem cudzí kľúč tabuľky v MySQL?

Video: Ako nájdem cudzí kľúč tabuľky v MySQL?

Video: Ako nájdem cudzí kľúč tabuľky v MySQL?
Video: Online kurz MySQL - String Funkcie, MySQL Workbench Export, Modelovanie StarUML a Microsoft Visio 📝 2024, Smieť
Anonim

Vidieť cudzí kľúč vzťahy a tabuľky : SELECT TABLE_NAME, COLUMN_NAME, CONSTRAINT_NAME, REFERENCED_TABLE_NAME, REFERENCED_COLUMN_NAME Z INFORMATION_SCHEMA. KEY_COLUMN_USAGE WHERE REFERENCED_TABLE_SCHEMA = 'názov_db' AND REFERENCED_TABLE_NAME = 'názov_tabuľky';

Ako takto funguje cudzí kľúč v MySQL?

A cudzí kľúč je stĺpec alebo skupina stĺpcov v tabuľke, ktorá odkazuje na stĺpec alebo skupinu stĺpcov v inej tabuľke. The cudzí kľúč obmedzuje údaje v súvisiacich tabuľkách, čo umožňuje MySQL zachovať referenčnú integritu.

Okrem vyššie uvedeného, aký je príklad cudzieho kľúča? A cudzí kľúč je stĺpec (alebo stĺpce), ktorý odkazuje na stĺpec (najčastejšie primárny kľúč ) inej tabuľky. Pre príklad povedzme, že máme dve tabuľky, tabuľku CUSTOMER, ktorá obsahuje všetky údaje o zákazníkoch, a tabuľku OBJEDNÁVKY, ktorá obsahuje všetky objednávky zákazníkov.

Podobne sa možno pýtať, ako pridám cudzí kľúč do existujúcej tabuľky v pracovnom stole MySQL?

Komu pridať a cudzí kľúč kliknite na posledný riadok v Cudzí kľúč Zoznam mien. Zadajte názov pre cudzí kľúč a vyberte stĺpec alebo stĺpce, ktoré chcete indexovať, začiarknutím názvu stĺpca v zozname stĺpcov. Stĺpec môžete z indexu odstrániť odstránením značky začiarknutia z príslušného stĺpca.

Čo je cudzí kľúč v DBMS?

A cudzí kľúč je stĺpec alebo skupina stĺpcov v tabuľke relačnej databázy, ktorá poskytuje prepojenie medzi údajmi v dvoch tabuľkách. Koncept referenčnej integrity je odvodený od cudzí kľúč teória. Cudzie kľúče a ich implementácia je zložitejšia ako primárna kľúče.

Odporúča: