Prečo bežné päťuholníky nie sú mozaikovité?
Prečo bežné päťuholníky nie sú mozaikovité?

Video: Prečo bežné päťuholníky nie sú mozaikovité?

Video: Prečo bežné päťuholníky nie sú mozaikovité?
Video: Russian TYPICAL Supermarket: What are PRICES like in 2023? 2024, Apríl
Anonim

Aby a pravidelné polygón do tessellát vertex-to-vertex, vnútorný uhol vášho mnohouholníka sa musí rozdeliť o 360 stupňov rovnomerne. Od 108 nie rozdeliť 360 rovnomerne, pravidelný päťuholník nie je mozaikovitý tadiaľto. Môžete vidieť, že súčet uhlov všetkých polygónov okolo jedného vrcholu je 360 stupňov.

Čo sa týka tohto, môžu nepravidelné päťuholníky tessellátovať?

Trojuholníky, štvorce a šesťuholníky sú jediné pravidelné tvary, ktoré tessellát sami od seba. vy môcť mať iné teselácie pravidelných tvarov, ak používate viac ako jeden typ tvaru. vy môcť dokonca tessellátové päťuholníky , ale nebudú to bežné.

Navyše, aké tvary Cannot Tessellate? Medzi pravidelnými mnohouholníkmi je pravidelný šesťuholník bude tesselovať, rovnako ako bežný trojuholník a pravidelný štvoruholník ( Námestie ). Ale žiadne iné pravidelný mnohouholník bude tesselovať.

Podobne sa ľudia pýtajú, prečo bežné sedemuholníky nedokážu mozaikovať?

Odpoveď a vysvetlenie: Dôvod, prečo a pravidelné päťuholník nemôže použiť na vytvorenie a teselácia je to preto, že miera jedného z jeho vnútorných uhlov robí nerozdeliť na

Ktorý pravidelný mnohouholník sa bude mozaikovať samostatne?

Rovnostranné trojuholníky , štvorcov a pravidelne šesťuholníkov sú jediné pravidelné polygóny, ktoré sa budú mozaikovať. Preto existujú iba tri pravidelné teselácie.

Odporúča: