Čo je Status API?
Čo je Status API?

Video: Čo je Status API?

Video: Čo je Status API?
Video: Testuj REST: 1. Zoznamujeme sa s API 2024, Marec
Anonim

The stavové API umožňuje externým službám označiť potvrdenia chybou, zlyhaním, čakajúcim alebo úspešným stavom, čo sa potom prejaví v požiadavkách na stiahnutie zahŕňajúce tieto potvrdenia. Ak vyvíjate aplikáciu GitHub a chcete poskytnúť podrobnejšie informácie o externej službe, možno budete chcieť použiť Kontroly API.

Tiež viete, čo je odpoveď API?

The Odpoveď rozhranie Fetch API predstavuje odpoveď na žiadosť. Môžete vytvoriť nový Odpoveď objekt pomocou Odpoveď . Odpoveď () konštruktor, ale je pravdepodobnejšie, že sa stretnete s a Odpoveď objekt vrátený v dôsledku iného API prevádzka-napríklad servisný pracovník Fetchevent.

Okrem toho, ako funguje API? API je skratka pre Application Programming Interface. An API je softvérový sprostredkovateľ, ktorý umožňuje dvom aplikáciám komunikovať medzi sebou. Inými slovami, an API je messenger, ktorý doručí vašu požiadavku poskytovateľovi, od ktorého ju požadujete, a potom vám doručí odpoveď späť.

Možno sa tiež opýtať, čo je stavový kód 201 v API?

201 (Vytvorené) A ODPOČINOK API odpovedá s 201 stavový kód vždy, keď sa v kolekcii vytvorí zdroj. Na novovytvorený zdroj možno odkazovať pomocou URI vrátených v entite odpoveď s najkonkrétnejším URI pre zdroj daným poľom hlavičky Location.

Čo sú stavové kódy vo webovom rozhraní API?

REST API - kódy odpovedí a stavy

kód Postavenie Popis
200 OK Žiadosť bola úspešne dokončená.
201 Vytvorené Nový zdroj bol úspešne vytvorený.
400 Zlá požiadavka Žiadosť bola neplatná.
401 Neoprávnené Požiadavka neobsahovala autentifikačný token alebo platnosť autentifikačného tokenu vypršala.

Odporúča: