Ako je SQL Server licencovaný?
Ako je SQL Server licencovaný?

Video: Ako je SQL Server licencovaný?

Video: Ako je SQL Server licencovaný?
Video: How to Install Microsoft SQL Server & SSMS on Windows 10/11 [ 2023 Update ] Complete guide 2024, Smieť
Anonim

SQL Server – Na základe jadra Licencovanie

Poznámka: Pri behu SQL Server vo fyzickom prostredí, licencií musia byť priradené všetkým fyzickým jadrám na server . Minimálne štyri jadrá licencií na jeden fyzický procesor, s licencií predáva sa v baleniach po dvoch kusoch.

Následne sa možno tiež opýtať, je licencia SQL Server ročná?

Pre organizácie, ktoré majú viazané ceny na základe zmluvy Enterprise Agreement (EA). SQL Enterprise Server /CAL, licenciu môžu byť obnovené len ako SA, ale organizácie si nemôžu kúpiť nové licencií po 3. ročníku sa splní a obnovy je spracovaná.

Následne je otázkou, čo je licencia SQL Server Core? Core založené udeľovanie licencií vyžaduje od zákazníkov nákup licencií pre všetky jadrá v systéme pre fyzické server . Základné licencovanie . Základné licencovanie je možnosťou pre SQL Server 2016 Standard edition a je podmienkou pre SQL Server Verzia Enterprise z roku 2016.

Okrem vyššie uvedeného, koľko stojí licencia SQL Server?

Tu je maloobchod cenotvorby pre SQL Server 2019: SQL Server Enterprise Edition: 7 128 dolárov za jadro. SQL Server Standard Edition: 1 859 USD za jadro. SQL Server Štandardné vydanie Serverová licencia : 931 USD plus 209 USD za klientsky prístup menovaného používateľa licenciu (CAL)

Potrebujem licencie SQL CAL?

SQL Server LKP sú licencie na klientsky prístup a sú vyžadované licencovaním spoločnosti Microsoft, aby mali klientske počítače prístup a SQL Server. Zdá sa to dosť jednoduché. Vy však nie potrebujete licencie CAL v niektorých scenároch. Ak používate licencovanie založené na serveri, procesore alebo jadre, možno už máte to, čo máte potrebu.

Odporúča: