Obsah:

Čo je to dotaz na kritériá?
Čo je to dotaz na kritériá?

Video: Čo je to dotaz na kritériá?

Video: Čo je to dotaz na kritériá?
Video: Разросшийся Гипонихий. Провожу Эксперимент. Рисую флористику.Педикюр. 2024, Smieť
Anonim

The dotaz na kritériá API vám umožňuje vytvárať vnorené, štruktúrované dopyt výrazy v jazyku Java, ktoré poskytujú kontrolu syntaxe počas kompilácie, ktorá nie je možná s a dopyt jazyk ako HQL alebo SQL. The Kritériá API tiež zahŕňa dopyt pomocou príkladu (QBE).

Týmto spôsobom, čo je dopyt na kritériá v JPA?

The API kritérií je preddefinovaná API používané na definovanie otázky pre subjekty. Je to alternatívny spôsob definovania a Dotaz JPQL . Títo otázky sú typovo bezpečné, prenosné a ľahko upraviteľné zmenou syntaxe. Podobný JPQL nasleduje abstraktná schéma (schéma sa ľahko upravuje) a vložené objekty.

Tiež, prečo používame dopyt kritérií v režime dlhodobého spánku? In Hibernácia , API kritérií nám pomáha budovať dotaz na kritériá objekty dynamicky. Kritériá je ďalšou technikou získavania údajov okrem HQL a natívneho SQL otázky . Hlavnou výhodou je API kritérií je, že je intuitívne navrhnutý tak, aby manipuloval s údajmi bez použitia akýchkoľvek pevne zakódovaných príkazov SQL.

Ako teda vytvoríte kritériá?

Použiť kritériá na dotaz

  1. Otvorte svoj dotaz v návrhovom zobrazení.
  2. V mriežke návrhu dotazu kliknite na riadok Kritériá poľa, do ktorého chcete pridať kritérium.
  3. Pridajte kritériá a stlačte ENTER.
  4. Kliknutím na položku Spustiť zobrazíte výsledky v údajovom zobrazení.

Čo je lepšie HQL alebo kritériá?

Kritériá , teoreticky by mal mať menšiu réžiu ako an HQL dotaz (okrem pomenovaných dotazov, ku ktorým sa dostanem). To je preto, že Kritériá nemusí nič analyzovať. HQL dotazy sa analyzujú pomocou analyzátora založeného na ANTLR a potom sa výsledný AST zmení na SQL.

Odporúča: