Čo je klauzula where v Oracle?
Čo je klauzula where v Oracle?

Video: Čo je klauzula where v Oracle?

Video: Čo je klauzula where v Oracle?
Video: Scala 3. OpenJDK vs Oracle JDK. Марсоход Чжужун и CopterPack. [MJC News #7] #ityoutubersru 2024, Marec
Anonim

The Oracle KDE doložka sa používa na obmedzenie riadkov vrátených z dotazu. Na rozdiel od Oracle Príkazy SELECT a FROM, ktoré sú potrebné na vytvorenie platného SQL dotazu, Oracle KDE doložka je voliteľná. SQL dotaz môže fungovať správne s alebo bez Oracle KDE doložka.

Okrem toho, čo je klauzula kde v SQL?

A KDE klauzula v SQL špecifikuje, že a SQL Data Manipulation Language (DML) vyhlásenie by mal ovplyvniť iba riadky, ktoré spĺňajú špecifikované kritériá. V skratke SQL KDE doložka sa používa na extrakciu iba tých výsledkov z a SQL príkaz , ako napríklad: SELECT, INSERT, UPDATE alebo DELETE vyhlásenie.

možno použiť prípad v klauzule where v Oracle? Oracle CASE výraz vám umožňuje pridať logiku if-else do príkazov SQL bez toho, aby ste museli volať procedúru. Napríklad vy môcť použiť a CASE výraz v príkazoch ako SELECT, UPDATE alebo DELETE a in klauzuly ako SELECT, WHERE, HAVING a ORDER BY.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo je to doložka v Oracle?

In Oracle , MAJÚCI doložka sa používa s GROUP BY doložka na obmedzenie skupín vrátených riadkov, kde je podmienka TRUE.

Čo znamená znamienko (+) v klauzule kde Oracle SQL?

Oracle operátor vonkajšieho spojenia (+) umožňuje vykonávať vonkajšie spojenia na dvoch alebo viacerých tabuľkách. Rýchly príklad: -- Vyberte všetky riadky z tabuľky miest, aj keď v tabuľke okresov nie je žiadny zodpovedajúci riadok VYBERTE mestá.

Odporúča: