Koľko tried môže zdediť Javu ktorákoľvek trieda?
Koľko tried môže zdediť Javu ktorákoľvek trieda?

Video: Koľko tried môže zdediť Javu ktorákoľvek trieda?

Video: Koľko tried môže zdediť Javu ktorákoľvek trieda?
Video: Review: Quiz 0 2024, Apríl
Anonim

Keď jeden trieda sa rozširuje viac než jeden triedy potom sa tomu hovorí viacnásobné dedičstvo . Napríklad: Trieda C rozširuje triedu A a B potom tento typ dedičstvo je známy ako viacnásobné dedičstvo . Java nedovoľuje viacnásobné dedičstvo.

Podobne môže trieda Java dediť z viacerých tried?

Jednoducho povedané, in Java , a trieda môže dediť ďalší trieda a viacnásobné rozhrania, zatiaľ čo rozhranie môže dediť iné rozhrania.

Podobne môže trieda dediť z viac ako jednej triedy? Viacnásobné dedičstvo je znakom objektovo orientovaného konceptu, kde a trieda môže dediť vlastnosti viac než jeden rodič trieda . Problém nastáva, keď existujú metódy s rovnakým podpisom v oboch super triedy a podtrieda.

Okrem toho, koľko tried môže zdediť Java?

V podstate pravidlo hovorí, že vy môže dediť od ( predĺžiť ) ako veľa tried ako chcete, ale ak chcete, len jeden z nich triedy môžu obsahujú konkrétne (implementované) metódy. S týmito zámenami získate známe Java pravidlo: A trieda sa môže predĺžiť najviac jeden abstrakt trieda , ale môže sa implementovať veľa rozhrania.

Koľko rodičov môže mať trieda?

Počet detí, ktoré môže mať trieda, nie je obmedzený (ale dieťa môže mať iba jeden rodič ). Dve deti toho istého rodiča sa nazývajú súrodenci.

Odporúča: