Čo je to aplikácia kotlin?
Čo je to aplikácia kotlin?

Video: Čo je to aplikácia kotlin?

Video: Čo je to aplikácia kotlin?
Video: Kurz Kotlin Android aplikácie pre mierne pokročilých 2022 | Skillmea 2024, Apríl
Anonim

Kotlin je univerzálny, open source, staticky typovaný „pragmatický“programovací jazyk pre JVM a Android, ktorý kombinuje objektovo orientované a funkčné programovacie funkcie. Používa JetBrains Kotlin v mnohých svojich produktoch vrátane vlajkovej lode IntelliJ IDEA.

Vzhľadom na to, čo je Android Kotlin?

Kotlin je staticky typovaný programovací jazyk, ktorý beží na JVM a je plne interoperabilný s programovacím jazykom Java. Kotlin je oficiálne podporovaný jazyk pre vývoj Android aplikácie spolu s Java.

Tiež viete, je kotlin ľahké sa naučiť? Je ovplyvnený jazykmi Java, Scala, Groovy, C#, JavaScript a Gosu. Učenie Kotlina je ľahké ak poznáte niektorý z týchto programovacích jazykov. Je obzvlášť ľahko sa naučiť ak poznáš Javu. Kotlin je vyvinutý spoločnosťou JetBrains, ktorá je známa tvorbou vývojových nástrojov pre profesionálov.

Tiež vedieť, je kotlin lepší ako Java?

Kotlin je staticky typizovaný jazyk vyvinutý spoločnosťou JetBrains. Podobný Java , Kotlin sa stala najlepšou voľbou pre rozvoj Android aplikácie. Je to zrejmé zo skutočnosti, že Android Štúdio prichádza so vstavanou podporou pre Kotlin ako to má za Java.

Ako spustím Kotlin?

Najprv vytvorte nový Kotlin Android Projekt pre vašu aplikáciu: Otvorte Android Studio a kliknite Štart nový Android Štúdiový projekt na úvodnej obrazovke alebo Súbor | Nový | Nový projekt. Vyberte aktivitu, ktorá definuje správanie vašej aplikácie.

Vytvorenie projektu

  1. meno a balík.
  2. umiestnenie.
  3. jazyk: vyberte Kotlin.

Odporúča: