Čo je výroba PCBA?
Čo je výroba PCBA?

Video: Čo je výroba PCBA?

Video: Čo je výroba PCBA?
Video: Vývoj a výroba CTM elektrobicyklov - čo je inak 2024, Apríl
Anonim

PCBA (Printed Circuit Board Assembly) je doska získaná po vytlačení spájkovacej pasty na PCB a potom montáž rôznych komponentov, ako sú odpory, integrované obvody (IC), kondenzátory a akékoľvek ďalšie komponenty, ako sú transformátory, v závislosti od aplikácie a požadovaných charakteristík dosky.

Aký je teda rozdiel medzi PCB a PCBA?

PCB odkazuje na dosku plošných spojov, zatiaľ čo PCBA odkazuje na zásuvnú zostavu dosky plošných spojov, SMTprocess. Jedna je hotová doska a druhá je holá doska. PCB (Doska s plošnými spojmi), Vyrobená z epoxidového skleneného živicového materiálu, je rozdelená na 4, 6 a 8 vrstiev podľa počtu signálnych vrstiev.

Po druhé, čo je vrchol zostavy v PCB? TOP VRSTVA „V spájkovacom držiaku zhromaždenie , vrstva, ktorá je na top z PCB kde sú namontované, tzv TOP vrstva. VRSTVA BOT (SPODNÁ) „Vnútorná diera, kde sú komponenty spájkované, táto vrstva sa nazýva BOT (SODNÁ) vrstva.“

Ak vezmeme do úvahy toto, ktorá kvapalina sa používa na návrh PCB?

Ako PCB výroba vo Fusion PCB zo semena. Leptanie kvapalina sú to hlavne roztok chloridu meďnatého, chlorid železitý kvapalina , alkalické leptanie, leptanie kyselinou/peroxidom vodíka (peroxid vodíka).

Čo znamená skratka PCBA?

PCBA (Printed Circuit Board Assembly) je doska získaná po vytlačení spájkovacej pasty na PCB a následnom namontovaní rôznych komponentov, ako sú odpory, integrované obvody (IC), kondenzátory a akékoľvek iné komponenty, ako sú transformátory, v závislosti od aplikácie a požadovaných vlastností dosky.

Odporúča: