Kde sa nachádzajú moduly PowerShell?
Kde sa nachádzajú moduly PowerShell?

Video: Kde sa nachádzajú moduly PowerShell?

Video: Kde sa nachádzajú moduly PowerShell?
Video: 4х слойная плата и кому она может пригодится? И почему многие игнорируют ее наличие? 2024, Apríl
Anonim

In PowerShell 4.0 a novšie vydania PowerShell , pridané používateľom modulov a DSC zdroje sú uložené v C:Program FilesWindowsPowerShell Moduly . Moduly a zdroje DSC v tomto umiestnenie oblasti prístupné všetkým používateľom počítača.

Kde sú moduly uložené v PowerShell?

$env:psmodulePath je automatická premenná, ktorá obsahuje cestu použitú na zistenie modulov . Ak nie je nastavený, PowerShell vyzerá inc:windowssystem32WindowsPowerShellv1.0 modulov andMyDocumentsWindowsPowerShell modulov . Takže by sa malo predvolene vždy hľadať na oboch miestach.

Okrem vyššie uvedeného, čo je PSModulePath? The PSModulePath premenná prostredia ukladá cesty k umiestneniu modulov, ktoré sú nainštalované na disku. Keď sa spustí prostredie Windows PowerShell, PSModulePath je vytvorená ako systémová premenná prostredia s predvolenou hodnotou $homeDocumentsWindowsPowerShellModules; $pshomeModules.

Tiež, aké moduly sú načítané v PowerShell?

A modul je balík, ktorý obsahuje členov, ktorých je možné použiť PowerShell . Medzi členov patria cmdlety, poskytovatelia, skripty, funkcie, premenné a ďalšie nástroje a súbory. Po modul je importovaný, môžete použiť modul členov vo vašej relácii.

Čo je galéria PowerShell?

The Galéria PowerShell je centrálnym úložiskom PowerShell obsahu. Môžete nájsť nové PowerShell príkazy alebo prostriedky konfigurácie požadovaného stavu (DSC) v Galéria . Oba slúžia ako prehľadávateľné úložisko pre skripty a moduly v okolí PowerShell skriptovací jazyk.

Odporúča: