Je databáza Oracle distribuovaná?
Je databáza Oracle distribuovaná?

Video: Je databáza Oracle distribuovaná?

Video: Je databáza Oracle distribuovaná?
Video: Hyperscale and geographically distributed databases with Oracle Sharding 2024, Apríl
Anonim

Distribuovaná databáza Architektúra. A distribuovaná databáza systém umožňuje aplikáciám pristupovať k dátam z lokálneho aj vzdialeného miesta databázy . V homogénnom distribuovaná databáza systém, každý databázy je Databáza Oracle . V heterogénnom distribuovaná databáza systém, aspoň jeden z nich databázy nie je Databáza Oracle.

Čo sa týmto spôsobom rozumie pod pojmom distribuovaná databáza?

A distribuovaný DBMS spravuje distribuovaná databáza spôsobom, aby sa javil ako jeden databázy používateľom. A distribuovaná databáza je súborom viacerých vzájomne prepojených databázy , ktoré sú fyzicky rozmiestnené po rôznych miestach, ktoré komunikujú prostredníctvom počítačovej siete.

Následne je otázkou, aké sú typy distribuovaných databáz? Dva typy distribuovaných systémov sú nasledovné:

  • Homogénny distribuovaný databázový systém: Homogénny distribuovaný databázový systém je sieť dvoch alebo viacerých databáz (s rovnakým typom softvéru DBMS), ktoré môžu byť uložené na jednom alebo viacerých strojoch.
  • Heterogénny distribuovaný databázový systém.

Tiež viete, je SQL distribuovaná databáza?

Distribuovaná databáza je a databázy kde časti databázy sú uložené na viacerých fyzických miestach a spracovanie je distribuovaný medzi viacerými databázy uzly. SQL Structured Query Language, je štandardný jazyk pre reláciu databázy systémy riadenia.

Prečo potrebujeme distribuovanú databázu?

Pretože distribuovaných databáz ukladať dáta na viacerých počítačoch, distribuovaných databáz môže zlepšiť výkon na pracoviskách koncových používateľov tým, že umožní spracovanie transakcií na mnohých počítačoch namiesto obmedzenia na jeden. Tento proces môže tiež vyžadovať veľa času a počítačových zdrojov.

Odporúča: