Obsah:

Ako databázy zvládajú súbežnosť?
Ako databázy zvládajú súbežnosť?

Video: Ako databázy zvládajú súbežnosť?

Video: Ako databázy zvládajú súbežnosť?
Video: Concurrency Control 2024, Marec
Anonim

Súbeh kontrola sa používa na riešenie takýchto konfliktov, ktoré sa väčšinou vyskytujú pri systéme s viacerými používateľmi. Pomáha vám to urobiť isto že databázy transakcie sa vykonávajú súbežne bez narušenia integrity údajov príslušných databázy.

V tejto súvislosti, ako riešite súbežnosť?

Všeobecný prístup k riešeniu konfliktov súbežnosti je:

  1. Zachytenie výnimky DbUpdateConcurrencyException počas SaveChanges.
  2. Použite DbUpdateConcurrencyException.
  3. Obnovte pôvodné hodnoty tokenu súbežnosti, aby odrážali aktuálne hodnoty v databáze.
  4. Opakujte proces, kým nenastanú žiadne konflikty.

Podobne, podporuje Rdbms súbežnosť? Vo viacužívateľskej databáze však môžu príkazy v rámci viacerých simultánnych transakcií aktualizovať rovnaké údaje. Preto kontrola dát súbežnosť a konzistentnosť údajov je životne dôležitá vo viacužívateľskej databáze. Údaje súbežnosť znamená, že k údajom môže pristupovať viacero používateľov súčasne.

Ak vezmeme do úvahy toto, čo je súbežnosť DB?

Súbeh je schopnosť a databázy aby viacerí používatelia mohli ovplyvniť viacero transakcií. Toto je jedna z hlavných vlastností, ktorá oddeľuje a databázy z iných foriem údajov ukladanie ako tabuľky. Ostatní používatelia môžu čítať súbor, ale nemôžu ho upravovať údajov.

Prečo potrebujeme kontrolu súbežnosti?

Kontrola súbežnosti je používa na riešenie takýchto konfliktov, ktoré sa väčšinou vyskytujú pri systéme s viacerými používateľmi. preto kontrola súbežnosti je najdôležitejším prvkom pre správne fungovanie systému, kde sú dve alebo viac databázových transakcií, ktoré vyžadovať prístup k rovnakým údajom sa vykonávajú súčasne.

Odporúča: