Prečo sestry potrebujú prax založenú na dôkazoch?
Prečo sestry potrebujú prax založenú na dôkazoch?

Video: Prečo sestry potrebujú prax založenú na dôkazoch?

Video: Prečo sestry potrebujú prax založenú na dôkazoch?
Video: Prolonged Field Care Podcast 143: UW Hospital 2024, Smieť
Anonim

EBP umožňuje zdravotné sestry hodnotiť výskum, aby pochopili riziká alebo účinnosť diagnostického testu alebo liečby. Aplikácia EBP umožňuje zdravotné sestry zahrnúť pacientov do svojho plánu starostlivosti.

Je tiež potrebné vedieť, prečo je dôležité používať v ošetrovateľstve prax založenú na dôkazoch?

EBP je dôležité pretože jej cieľom je poskytovať najefektívnejšiu dostupnú starostlivosť s cieľom zlepšiť výsledky pacientov. Pacienti očakávajú, že dostanú najefektívnejšiu starostlivosť založené na najlepšom dostupnom dôkazy.

Podobne, aké sú niektoré praktiky v ošetrovateľstve založené na dôkazoch? Oblasti, kde je viac EBP Je nevyhnutná komunikácia zahŕňajúca zmeny stavu pacienta. Mäkké zručnosti, ktoré zlepšujú interakciu s pacientom. Školenie a nástup nové zdravotné sestry . Plánovanie zmien a vplyv na starostlivosť.

Tiež je potrebné vedieť, ako sa EBP aplikuje na ošetrovateľskú starostlivosť?

Aby efektívne uplatniť a EBP proces, v okrem základných zručností, ktoré je potrebné absolvovať ošetrovateľstvo práca, a zdravotná sestra musí mať schopnosť: (1) identifikovať medzery vo vedomostiach, (2) formulovať relevantné otázky, (3) vykonávať efektívne vyhľadávanie literatúry, (4) uplatniť pravidlá dôkazov na určenie platnosti štúdií, (5)

Ako prax založená na dôkazoch ovplyvňuje ošetrovateľskú starostlivosť?

Zamýšľaný účinok EBP je štandardizovať zdravotnú starostlivosť praktík k vede a najlepšie dôkazy a znížiť nelogické variácie v starostlivosť , o ktorom je známe, že spôsobuje nepredvídateľné zdravotné následky. Vývoj dôkazy - založená prax je poháňaný zvyšujúcim sa verejným a profesionálnym dopytom po zodpovednosti v

Odporúča: