Čo je to protokol transakcií a aká je jeho funkcia?
Čo je to protokol transakcií a aká je jeho funkcia?

Video: Čo je to protokol transakcií a aká je jeho funkcia?

Video: Čo je to protokol transakcií a aká je jeho funkcia?
Video: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet 2024, Smieť
Anonim

A denník transakcií je sekvenčný záznam všetkých zmien vykonaných v databáze, pričom aktuálne údaje sú obsiahnuté v samostatnom súbore. The denník transakcií obsahuje dostatok informácií na zrušenie všetkých zmien vykonaných v dátovom súbore ako súčasť akéhokoľvek jednotlivca transakcie.

Okrem toho, čo znamená protokol transakcií?

V oblasti databáz v informatike, a denník transakcií (tiež transakcie denník, databáza log , binárne log alebo audit trail) je história akcií vykonaných systémom správy databázy, ktorý sa používa na zaručenie vlastností ACID pri pádoch alebo zlyhaniach hardvéru.

Následne je otázkou, čo je transakčný protokol v SQL? A denník transakcií je súbor – neoddeliteľná súčasť každého SQL Serverová databáza. Obsahuje log záznamy vyrobené počas ťažba dreva proces v a SQL Serverová databáza. The denník transakcií je najdôležitejšou zložkou a SQL Databáza servera pri obnove po havárii – musí však byť nepoškodená.

prečo potrebujeme protokol transakcií?

A denník transakcií v podstate zaznamenáva všetky úpravy databázy. Keď používateľ vydá napríklad INSERT, je prihlásený do denník transakcií . To umožňuje databáze vrátiť sa späť alebo obnoviť transakcie ak by došlo k zlyhaniu a zabráni poškodeniu údajov.

Čo sa stane, keď je denník transakcií plný?

Keď transakčné protokoly sú plný , musíte zmenšiť veľkosť transakčné protokoly . Keď transakčné protokoly sú plný , okamžite zálohujte svoje denník transakcií súbor. Počas zálohovania vášho denník transakcií SQL Server automaticky skráti neaktívnu časť súboru denník transakcií súbor.

Odporúča: