Na čo sa používa protokol IP?
Na čo sa používa protokol IP?

Video: Na čo sa používa protokol IP?

Video: Na čo sa používa protokol IP?
Video: IP-адреса | Курс "Компьютерные сети" 2024, Smieť
Anonim

The internetový protokol ( IP ) je hlavná komunikácia protokol v Internetový protokol balík na prenos datagramov cez hranice siete. Jeho funkcia smerovania umožňuje sieťovanie a v podstate zakladá internet.

Podobne sa možno pýtať, čo znamená protokol IP?

The internetový protokol ( IP ) je spôsob resp protokol ktorým sa údaje odosielajú z jedného počítača do druhého na internet . Každý počítač (známy ako hostiteľ) na internet má aspoň jednu IP adresu, ktorá ho jednoznačne identifikuje od všetkých ostatných počítačov na internet.

Po druhé, aké je použitie protokolu? Niekedy sa označuje ako prístupová metóda, a protokol je štandard používaný na definovanie spôsobu výmeny údajov cez počítačovú sieť, ako je lokálna sieť, internet, intranet atď. protokol má svoj vlastný spôsob, ako zaobchádzať s údajmi v nasledujúcich situáciách.

Ako teda funguje protokol IP?

The Internet funguje pomocou a protokol s názvom TCP/ IP alebo Ovládanie prevodovky Protokol / internetový protokol . V základných podmienkach, TCP/ IP umožňuje jednému počítaču komunikovať s iným počítačom cez internet kompiláciou paketov dát a ich odoslaním na správne miesto.

Na čo sa používa protokol TCP?

TCP / IP alebo Ovládanie prevodovky Protokol /Internet Protokol , je balík komunikácie používané protokoly prepojiť sieťové zariadenia na internete. TCP / IP môže byť tiež používa sa ako komunikácie protokol v súkromnej sieti (intranet alebo extranet).

Odporúča: