Obsah:

Čo je to životný cyklus ITIL?
Čo je to životný cyklus ITIL?

Video: Čo je to životný cyklus ITIL?

Video: Čo je to životný cyklus ITIL?
Video: Online Kurz Príprava na skúšku ITIL Foundation - Ukážka - Skúška, Verzie, Čo je ITIL, Výhody, Služby 2024, Smieť
Anonim

The Životný cyklus ITIL pre služby zahŕňa Stratégiu služby, Návrh služby, Prechod služby, Prevádzku služby a fázy neustáleho zlepšovania služby. Ako je možné vidieť z obrázku, stratégia služieb je jadrom Životný cyklus ITIL.

Akých je teda 5 fáz životného cyklu služby?

Životný cyklus služby ITIL V3 má päť fáz: stratégia služby, návrh služby, prechod služby, prevádzka služby a neustále zlepšovanie služby

  • Stratégia služieb.
  • Dizajn služby.
  • Prechod služby.
  • Prevádzka služby.
  • Neustále zlepšovanie služieb.

Okrem toho, čo je proces ITIL? ITIL Prevádzka služby Prevádzka služby sa skladá z piatich procesy : Incident Management, Event Management, Access Management, Request Fullfillment, Problem Management. Incident Management je proces podniknúť kroky na rýchle obnovenie prerušení prevádzky v dôsledku incidentov.

Ak vezmeme do úvahy toto, aké sú fázy životného cyklu služby?

The životný cyklus služby pozostáva z piatich etapy menovite – služby stratégia, služby dizajn, služby prechod, služby prevádzka a nepretržitá služby zlepšenie. servis stratégia je jadrom životný cyklus.

Čo je to rámec a procesy ITIL?

ITIL Knižnica infraštruktúry informačných technológií Evolution, ITIL je definovaný ako a rámec so súborom osvedčených postupov na poskytovanie efektívnych služieb podpory IT. Spoločnosti prijímajú ITIL rýchlejšie realizovať svoje obchodné výhody s definovanými procesy a umožnené správnou technológiou.

Odporúča: