Obsah:

Ako vypočítate RFM?
Ako vypočítate RFM?

Video: Ako vypočítate RFM?

Video: Ako vypočítate RFM?
Video: Unikátna kalkulačka BMI - návod ako vypočítate jedlo, pitie i tréning 2024, Smieť
Anonim

Ak chcete nájsť relatívna hmotnosť vzorca (M r) zlúčeniny, sčítate hodnoty relatívnej atómovej hmotnosti (A r hodnoty) pre všetky atómy v jeho vzorci. Nájdi ich r oxidu uhoľnatého, CO. Nájdite M r oxidu sodného, Na 2O. The relatívna hmotnosť vzorca látky, vyjadrený v gramoch, sa nazýva jeden mol tejto látky.

Tiež viete, ako robíte RFM analýzu?

Vykonávanie segmentácie RFM a analýzy RFM, krok za krokom

  1. Prvým krokom pri vytváraní modelu RFM je priradenie hodnôt aktuálnosti, frekvencie a peňažných hodnôt každému zákazníkovi.
  2. Druhým krokom je rozdelenie zoznamu zákazníkov do stupňovitých skupín pre každú z troch dimenzií (R, F a M) pomocou Excelu alebo iného nástroja.

Tiež, ako sa vypočítava aktuálnosť? Napríklad podnik založený na službách môže použiť tieto výpočty:

  1. Aktuálnosť = maximum „10 – počet mesiacov, ktoré uplynuli od posledného nákupu zákazníkom“a 1.
  2. Frekvencia = maximum „počet nákupov zákazníkom za posledných 12 mesiacov (s limitom 10)“a 1.

Čo je teda skóre RFM?

RFM (aktuálnosť, frekvencia, peňažná) analýza je marketingová technika používaná na kvantitatívne určenie, ktorí zákazníci sú najlepší, a to skúmaním toho, ako nedávno zákazník nakúpil (aktuálnosť), ako často nakupuje (frekvencia) a koľko zákazník míňa (peňažné prostriedky).).

Na čo sa RFM používa?

RFM je metóda používa analyzovať hodnotu zákazníka. Je to bežné použité v databázový marketing a priamy marketing a venuje sa mu osobitná pozornosť v odvetví maloobchodu a profesionálnych služieb. RFM znamená tri rozmery: Aktuálnosť – Ako nedávno zákazník nakúpil?

Odporúča: