Ako funguje SOAP WSDL?
Ako funguje SOAP WSDL?

Video: Ako funguje SOAP WSDL?

Video: Ako funguje SOAP WSDL?
Video: I Put A Camera Inside A Dishwasher, This Is What Happened! 2024, Smieť
Anonim

A WSDL je XML dokument, ktorý popisuje webovú službu. SOAP je protokol založený na XML, ktorý vám umožňuje vymieňať si informácie cez konkrétny protokol (môže to byť napríklad HTTP alebo SMTP) medzi aplikáciami. Je to skratka pre Simple Object Access Protocol a používa XML pre svoj formát správ na prenos informácií.

Aké je potom použitie WSDL v mydle?

WSDL , alebo Web Service Description Language, je definičný jazyk založený na XML. to je použité na popis funkčnosti a SOAP založená webová služba. WSDL súbory sú kľúčové pre testovanie SOAP -založené služby. SoapUI používa WSDL súbory na generovanie testovacích požiadaviek, tvrdení a falošných služieb.

Niekto sa môže tiež opýtať, ako nájdem WSDL pre službu SOAP? Ak chcete stiahnuť súbor WSDL z portálu Basic Developer Portal, vykonajte tieto kroky:

  1. V navigačnej časti portálu pre vývojárov kliknite na ikonu API. Zobrazia sa všetky rozhrania API, ktoré môžu používať vývojári aplikácií.
  2. Kliknite na rozhranie API, ktoré obsahuje súbor WSDL.
  3. Kliknite na Stiahnuť WSDL.

Ako potom funguje služba SOAP?

SOAP používa štandardný model HTTP požiadavka/odpoveď. Server používa na spracovanie „poslucháča“. SOAP žiadosti. The služby zverejňuje rozhranie používané na interakciu s ním Webová služba Description Language (WSDL) a iné aplikácie môžu vyvolať služby zhotovením SOAP hovory.

Je WSDL SOAP alebo REST?

SOAP (Simple Object Access Protocol): SOAP používa WSDL pre komunikáciu medzi spotrebiteľom a poskytovateľom, keďže ODPOČINOK iba používa XML alebo JSON na odosielanie a prijímanie údajov. WSDL definuje zmluvu medzi klientom a službou a je svojou povahou statický. SOAP vytvára protokol založený na XML nad HTTP alebo niekedy TCP/IP.

Odporúča: