Čo robí vírus SvcHost?
Čo robí vírus SvcHost?

Video: Čo robí vírus SvcHost?

Video: Čo robí vírus SvcHost?
Video: Fix svchost.exe High Memory & High CPU Usage on Windows 10 | Remove Svchost.exe Virus 2024, Smieť
Anonim

Termín SvcHost , taktiež známy ako svchost .exe alebo hostiteľ služby, je proces používaný na hosťovanie jednej alebo viacerých služieb operačného systému Windows. Toto je požadovaný súbor systému Windows a je slúži na načítanie potrebných súborov DLL, ktoré sú používané s Microsoft Windows a programami Windows, ktoré bežia na vašom počítači.

Na čo sa SvcHost používa týmto spôsobom?

Účel pre svchost .exe je, ako už názov napovedá, hostiteľské služby. Windows používa svchost .exe na zoskupenie služieb, ktoré potrebujú prístup k rovnakým knižniciam DLL, aby mohli bežať v jednom procese, čo pomáha znižovať ich dopyt po systémových zdrojoch.

Následne je otázkou, čo je SvcHost exe Utcsvc? Utcsvc . exe je spustiteľný súbor, ktorý je súčasťou operačného systému Microsoft Windows. Názov procesu možno preložiť na hostiteľa služby a je známy ako DiagTrack, zatiaľ čo celý názov znie ako Služba diagnostického sledovania. Nájdete ho v Správcovi úloh systému Windows na ľubovoľnej verzii operačného systému Windows.

Podobne sa možno pýtať, potrebujem spustený SvcHost exe?

Nie je tam žiadny potrebu obávať sa, ak je príliš veľa svchost . exe proces beh vo vašom počítači so systémom Windows 10. Je to úplne normálne a ide o dizajnovú vlastnosť. Nejde o žiadny problém alebo problém vo vašom počítači. Svchost . exe je známy ako "hostiteľ služby" alebo "hostiteľský proces pre služby Windows".

Prečo SvcHost beží tak vysoko?

Na základe mojich skúseností je vo väčšine prípadov dôvod svchost .exe (netsvcs) vysoká Problém s CPU alebo pamäťou je pretože váš počítač je infikované vírusom alebo malvérovou aplikáciou. Avšak, táto otázka môcť kvôli iným faktorom: Windows Update.

Odporúča: