Ako zabijete príkaz Unixu?
Ako zabijete príkaz Unixu?

Video: Ako zabijete príkaz Unixu?

Video: Ako zabijete príkaz Unixu?
Video: 5 Способов монтажа ламината на стену. Разбираем от А до Я. Выбираем самый лучший 2024, Smieť
Anonim

zabiť -9 sa používa na násilne ukončiť spracovať v Unix . Tu je syntax of príkaz zabiť v UNIX . Zabi príkaz tiež vám môže zobraziť názov signálu, ak ste naň zavolali s voľbou "-l". Napríklad "9" je KILL signál, zatiaľ čo "3" je signál QUIT.

Okrem toho, čo je príkaz na zabitie?

The zabiť príkaz . The príkaz zabiť sa používa v Linuxe a iných operačných systémoch podobných Unixu na ukončenie procesov bez nutnosti odhlásenia alebo reštartovania (t.j. reštartu) počítača. Preto je obzvlášť dôležité pre stabilitu takýchto systémov.

Po druhé, aký príkaz sa používa na volanie prerušenia v systéme Unix? Jedným z najbežnejších je, že používateľ napíše CONTROL-Cor the PRERUŠIŤ počas vykonávania skriptu. Keď stlačíte kláves Ctrl+C, skriptu sa odošle SIGINT a podľa definovaného predvoleného skriptu akcie sa ukončí. Toto ukončí spustený proces s ID procesu 1001.

Ako potom funguje príkaz kill v systéme Linux?

príkaz zabiť v Linux (umiestnené v/bin/ zabiť ), je vstavaný príkaz ktorý sa používa na manuálne ukončenie procesov. príkaz zabiť vyšle do procesu signál, ktorý proces ukončí.

Čo je 9 v Kill?

Obe sú rovnaké ako zabiť -sigkill processID, zabiť - 9 ID procesu. Je to v podstate na nútené ukončenie procesu. existujú nejaké procesy, ktoré nemôžu byť zabiť Páči sa ti to " zabiť %1". ak musíme ukončiť tento proces, používa sa špeciálny príkaz zabiť ten proces, ktorý je zabiť - 9.

Odporúča: