Obsah:

Kam vložím komentáre Javadoc?
Kam vložím komentáre Javadoc?

Video: Kam vložím komentáre Javadoc?

Video: Kam vložím komentáre Javadoc?
Video: Jak a kam napsat komentář YouTube videa a Kde je popisek videa u starších verzí YouTube v Android 2024, Smieť
Anonim

The javadoc utilita vám umožňuje dať tvoj komentáre hneď vedľa vášho kódu vo vnútri vášho ". java " zdrojové súbory. Keď ste spokojní so svojím kódom a komentáre , jednoducho spustíte javadoc a váš HTML štýl dokumentáciu sa automaticky vytvorí pre vás.

Ako potom pridáte komentáre do Javadocu?

Pri používaní majte na pamäti nasledovné Pridajte komentár Javadoc (Alt+Shift+J): Komu pridať a komentovať do poľa, umiestnite kurzor na deklaráciu poľa. Komu pridať a komentovať na metódu, umiestnite kurzor kdekoľvek v metóde alebo v jej deklarácii.

na čo slúžia komentáre Javadoc? Javadoc je nástroj, ktorý sa dodáva s JDK a je použité na generovanie Java dokumentácia kódu vo formáte HTML z Java zdrojový kód, ktorý vyžaduje dokumentáciu vo vopred definovanom formáte. Nasleduje jednoduchý príklad, kde sú riadky vo vnútri /*…. */ sú Java viacriadkový komentáre.

Z toho, kde mám umiestniť Javadoc?

Komentáre JavaDoc môžete umiestniť na ktorékoľvek z troch rôznych umiestnení v zdrojovom súbore:

  1. Bezprostredne pred vyhlásením verejnej triedy.
  2. Bezprostredne pred vyhlásením verejného poľa.
  3. Bezprostredne pred vyhlásením verejnej metódy alebo konštruktora.

Ako napíšem komentáre Javadoc v Intellij?

3 odpovede. Zadaním /** + a následným stlačením klávesu Enter nad vytvoríte podpis metódy Javadoc útržky pre vás. Môžeš použitie akcia „Opraviť dokument komentovať '. Nemá predvolenú skratku, ale v Keymape jej môžete priradiť skratku Alt + Shift + J, pretože táto skratka sa na nič iné nepoužíva.

Odporúča: